Алкохолна Абстиненция? - Page 10 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Алкохолна Абстиненция?
Алкохолна Абстиненция?
July Дата: Неделя, 03-02-2019, 4:12 PM |Съобщение 136
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Здравейте.
Никого няма да убеждавам в нищо, но ви четох и  искам да ви споделя, че алкохолизма е хронична, прогресираща и смъртоносна болест. Тя е душевна, физическа и психическа.
Ако имам нужда от инсулин или съм на хемодиализа дали ще чакам някой да има да ми гледа децата, да ми се подреди работата, да преместят  хемодиализата по-близо до мен, да гледам онлайн как се прави хемодиализа...или веднага днес ще отида да си я направя, защото инак ще умра. Същото е с алкохолизма!
Алкохолната абстиненция преминава, когато физически се отстрани алкохола.  Добре е това да става в болница при някой от нас. Но само това, само по себе си не лекува алкохолизма. Лекува само тялото на алкохолика!  
Сред анонимни алкохолици има изход, чрез програма за възстановяване.
Тя е духовна програма. Отиването на сбирка, както отиването на психолог или въобще отиването някъде не върши работа без предприемане на последващи действия. Моите действия бяха да се хвана като удавник за сламка за програмата с цялото старание и честност на които съм способна за да се спася. Днес съм спасена! Благодаря на Бог и на АА.
Дано се срещнем с някой от вас по пътя на щастливата съдба
 
elica Дата: Сряда, 06-02-2019, 5:52 PM |Съобщение 137
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Как си, alikelcheva? Абстиненцията би трябвало да е минала вече. За сбирките на АА можеш да погледнеш тук :

http://www.aa-bg.info/index/grupi_na_aa_v_bulgaria/0-6

Заставам напълно зад написаното от july. Какво имам предвид - ами оказа се, че алкохола е само симптом. А аз си мислех, че ако спра да пия всичко ще се нареди. Но не спирах да пия, защото не можех да понеса това, че нещата не са наред. Омагьосан кръг. И когато спрях да пия и го оставих настрана бях известно време добре. После тревожността бавно започна да се промъква в мен и отново станах неспокойна и раздразнителна. Преди знаех как да "излекувам" това си състояние - с алкохол. Ама сега след като вече не пия - какво? Не ставаше с четене на книги, йога, почивка, шопинг и т.н. Нещо трябваше да се направи, вътре в мен нещо не беше наред. Но аз не знаех какво и как. И тогава дойде помощта в АА - там споделяме опита си. Какво правим, за да нямаме потребност да пием, за да живеем. 
И аз съм благодарна - за моя нов живот.
И аз се надявам да срещна някои от вас по пътя. smile
 
alikelcheva Дата: Понеделник, 11-02-2019, 1:00 PM |Съобщение 138
От скоро
Група: Потребител
Постове: 16
Статус: Извън линия
Здравей, Elica! И всички останали. Абстиненцията отдавна мина, вече месец не съм докосвала "огнената вода". Може би и от лекарствата умът ми се проясни. Дадох си сметка за живота и че съм замествала еднообразието с алкохол. При мен има и наследственост от страна на баща ми и цялата му рода(естествено те всички починаха от натравяне с етанол) Мир на праха им!. Все още не съм се включила в сбирките. На първо четвне ще са по скайп, защото иначе нито на място нито с час ще успея. От време на време пак се затварям в себе си, но все по рядно. Дано този път успея.
 
alikelcheva Дата: Понеделник, 11-02-2019, 1:09 PM |Съобщение 139
От скоро
Група: Потребител
Постове: 16
Статус: Извън линия
И да, права си. Някъде преди време прочетох следното "реалността се появява поради липса на алкохол". Беше нещо в категория вицове, но май е вярно. Важното е като поизбистрим главите да решим проблемите. Иначе си е омагьосан кръг.
 
elica Дата: Неделя, 17-02-2019, 11:31 AM |Съобщение 140
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
alikelcheva, как си? Как се справяш?
 
alikelcheva Дата: Понеделник, 25-02-2019, 10:23 AM |Съобщение 141
От скоро
Група: Потребител
Постове: 16
Статус: Извън линия
Здравей elica, привет на всички!
Не искам да се хваля, но поне засега се справям доста добре. Дали заради назначената ми терапия или воля, но успявам. Няма да си кривя душата, понякога ми липсва онази еуфория след 1 питие. Но трябва да се намира друг начин. Сега спя по - добре, депресията и тя започна да отшумява.
Желая на всички прекрасен ден!
 
emabook Дата: Понеделник, 18-03-2019, 1:58 PM |Съобщение 142
С опит
Група: Потребител
Постове: 57
Статус: Извън линия
КАк сте бре хора, никой не пише, да не би да спряхте с пиенето???
 
emabook Дата: Вторник, 02-04-2019, 12:30 PM |Съобщение 143
С опит
Група: Потребител
Постове: 57
Статус: Извън линия
Някой да препоръча нарколог в София, и къде избягахте всички, бахти умрелия форум, пиша сам като кукувица тука...
 
magisd Дата: Неделя, 07-04-2019, 7:30 PM |Съобщение 144
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Emabook, не мога да помогна с нарколог.Виж ако с нещо друго мога да съм полезна пиши.
 
emabook Дата: Понеделник, 08-04-2019, 9:27 AM |Съобщение 145
С опит
Група: Потребител
Постове: 57
Статус: Извън линия
Ми не мога да спра да пия, не пия от понеделник до петък, после 2 дена....и асбтинясвам, ужасно ееее имам нужда от помощ...
 
July Дата: Понеделник, 08-04-2019, 7:57 PM |Съобщение 146
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
emabook, не си сам. Много сме. В групите в България сме още повече. А по света са над 2 милиона възстановени анонимни алкохолици.
Ела при нас!
Ако е нужно в началото постъпи за болнично лечение. Лекарите могат много да ни помогнат в този първи етап.
След това ела на сбирка. После си намери спонсор в АА и подхвани програмата.
 
magisd Дата: Понеделник, 08-04-2019, 8:00 PM |Съобщение 147
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Казваш,че не пиеш по 5 дни,после волята ли те предава,защо започваш събота и неделя пак.За нарколог не знам ,но и психятър може да ти окаже помощ,с лекарства облекчаващи абстиненцията и всичките и гадости.Както и с такива намаляващи желанието.Предполагам си се убедил,че всичко зависи от теб,най вече,но лекар,сбирки и дори лечение в клиника биха ти помогнали да започнеш от някъде.
 
alikelcheva Дата: Сряда, 10-04-2019, 8:42 AM |Съобщение 148
От скоро
Група: Потребител
Постове: 16
Статус: Извън линия
Здравей Emabook! За тая работа се иска желание. И аз бях така, исках, ама сама не успявах. Затова си стегнах парцалите буквално за половин час и директно в клиника. Там ми изчистиха организма /доколкото е възможно да се каже така/ , след което спазвам назначеното ми лечение и препоръки и малко по-малко всичката гадост остава само неприятен спомен. Тук също има хора , които ще те подкрепят! Ако искаш повече инфо пиши на лични и ..... само спокойно!
 
qgtoshkova Дата: Понеделник, 15-04-2019, 9:56 AM |Съобщение 149
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Здравейте,
Преди около година споделях тук относно нашата история с брат ми, който е алкохолик, но явно сега влязох с различно потребителско име, защото преди пишех като iani4ka. Говорех си много с Маги и Шунди, после нещата се завъртяха и престанах да пиша.
За съжаление нещата при брат ми не станаха по-добри, имаше периоди на затишие, но в сравнение с дните му в запои, трезвите се брояха на пръсти.
Ето, че миналата седмица загуби втора много престижна работа. Преди месец лежа за 10тина дни в отделението по детокс във ВМА, но след изписването беше трезвен едва 7 дни. Посети 1 сбирка на АА, но последва отново жесток запой. Стигна до извода, че сам не може да се справи.
Предстои му влизане в клиниката в Суходол, т.к. вече за частни клиники нямаме средства. Бил е 3 месеца преди години в ТО Феникс, и 10те дни във ВМА също се оказаха скъпо удоволствие.
Сега е в листата на чакащите за Суходол, казаха до 10тина дни, че ще се обадят. Пие лекарства и е в къщи под ключ, знам, че насила хубост не става, но той сам казва, че ако може да излиза или има пари в него, не е сигурен, че ще устои на изкушението.
Основният ми въпрос е има ли някой преки впечатления от Суходол, вярно ли е, че алкохол се вкарва свободно и има ли там групи на АА?
 
elica Дата: Петък, 19-04-2019, 7:11 AM |Съобщение 150
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здравей, qgtoshkova!

Това, което описваш е класически пример за прогресията на болестта алкохолизъм. Знам как се чувства брат ти, и как се чувствате вие, билизките му.
Искрено се надявам той да пожелае възстановяването си така, както силно го желаех аз, преди да започна моето в АА.
Сега конкретно на въпроса ти относно сбирки на АА в Суходол : всеки петък, от 10:30 сутринта се провежда сбирка на АА. 
Тъй като аз съм от Варна и нямам преки наблюдения ще ти оставя на лични телефона на жена от АА София, която редовно ходи в Суходол.
Надявам се, че ще сме полезни.

Поздрави!
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Алкохолна Абстиненция?
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz