Алкохолна Абстиненция? - Page 9 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Алкохолна Абстиненция?
Алкохолна Абстиненция?
magisd Дата: Неделя, 13-01-2019, 1:19 PM |Съобщение 121
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
От кога не пиеш?Спирала ли си изобщо?Ако пиеш или си спряла преди ден ,два,и виждаш,че не се справяш отиването в клиника е добро решение.Ако не пиеш от няколко дни,и физическите синптоми,като тремор,гадене,главоболие са отминали,решение е и утре да посетиш психятър и там да решите как да процедирате.Идеята е,че той може да ти назначи лечение за по бърз и безболезен детокс,чрез медикаменти.Не знам ,обаче дали не е по добре тива да се случва под лекарско наблюдение за да е сигурно ,че ти няма да пиеш в този перйод.При всички случаи ,той ще те насочи,какво и как.Пиши тук,ще помагаме с каквото можем.Не те съветвам да тръгваш да бориш паниката и безсънието с лекарства,още повече без лекар да е одобрил.Най добре е да стиснеш зъби,с всеки изминал ден лека по лека ще се подобряваш,ако обаче е нетърпимо поне нека е с лекарско знание и под негов контрол.Много бързо се заменя една зависимост с друга,а последствията са ,че вместо излекуване на една,стават две.Затова внимавай,какво пиеш,колко и защо.

Съобщението поправено от magisd - Неделя, 13-01-2019, 1:21 PM
 
emabook Дата: Понеделник, 14-01-2019, 7:28 AM |Съобщение 122
С опит
Група: Потребител
Постове: 57
Статус: Извън линия
Хора на чоерка с абстиненция и с физическите болки и гадости, колко да му пука за АА и за 12-те стъпки и тем подобни, той гледа да оцелея в момента, а хайде да отмине, както се вика да се съжеви човека, тогава давайте съветите  , кой как какво му е помогнало а психическото здраве.
 
alikelcheva Дата: Понеделник, 14-01-2019, 2:55 PM |Съобщение 123
От скоро
Група: Потребител
Постове: 16
Статус: Извън линия
Влязох в клиника, втора стъпка след като се регистрирах тук. Помагай те ми и вие, моля всеки. Благодаря!
 
annastoyanova Дата: Понеделник, 14-01-2019, 4:26 PM |Съобщение 124
От скоро
Група: Потребител
Постове: 9
Статус: Извън линия
Успех в битката! За всички ни е трудно
 
magisd Дата: Понеделник, 14-01-2019, 4:30 PM |Съобщение 125
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Браво alikelcheva за смелостта и желанието.Убедена съм,че там ще получиш помощ ,като за начало.От всичко най важно е желанието да спреш да пиеш,има ли го него всичко е постижимо.Ако имаш желание пиши как е там,как пруцедират и тн.На мен би ми било интересно,а и би било полезно на някой.
 
emabook Дата: Вторник, 15-01-2019, 8:05 AM |Съобщение 126
С опит
Група: Потребител
Постове: 57
Статус: Извън линия
Да, за клиниката подробности и за лечението и за всичко би било полезно?Успех!!!!
 
alikelcheva Дата: Петък, 18-01-2019, 1:24 PM |Съобщение 127
От скоро
Група: Потребител
Постове: 16
Статус: Извън линия
Здравейте, от понеделник съм в клиниката на 4-ти километър и съм смея да кажа добре. Е, малко е подтискащо, че има хора с всякакви проблеми, но аз знам защо съм тук и това е. Още от първия ден всички гадости изчезнаха, храня се, спя( с помощта на медикаменти), но спя. Малко се страхувам след това какво ще правя. Дали групи по скайп, дали срещи... Там ще ми е малко по-трудно покрай децата, в краен случай психолог. Но съм си набила в главата, че трябва да се оправя а сама няма да мога. Тук има хора с подобни проблеми и говоеим, споделяме опит. Определено бих посъветвала хора, които не могат да св справят сами, да потърсят помощ. Ако някой се интересува ще дам контакти на 2 - 3 доктори тук. Надявам се аъм била полезна. Стискайте ми палци!
 
alikelcheva Дата: Петък, 18-01-2019, 1:26 PM |Съобщение 128
От скоро
Група: Потребител
Постове: 16
Статус: Извън линия
Иначе лечението е индивидуално... От колко време, кога, какво и тн. Повече инфо ще дам на лично, ако някой има интетес!
 
magisd Дата: Петък, 18-01-2019, 4:16 PM |Съобщение 129
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Браво ,за такава стъпка се иска смелост.Безсънието не го мисли,когато излезеш може да го има,но ще отмине.Навън можеш да пиеш чайове,да се изморяваш и всичко ще се нареди.Обикновено не продължава дълго,но все пак организма трябва да свикне да действа бе упойката за сън алкохола.Права си,че трябва да решиш ,какво ще правиш навън.Сбирките са добра идея,психолога също.Аз лично съм чувала,че хипнозата била добра алтернатива и при някой хора върши работа,но така съм чула не знам дали е така.Стискаме палци да испееш,но не забравяй,че когато си се изчистила,всички гадости от абстиненцията отминат и вече си добре,само от теб зависи какво ще стане.

Съобщението поправено от magisd - Петък, 18-01-2019, 4:17 PM
 
alikelcheva Дата: Събота, 19-01-2019, 9:49 AM |Съобщение 130
От скоро
Група: Потребител
Постове: 16
Статус: Извън линия
Така е, и точно това на "бистра глава" трябва да реша, за да не ме подхване обичайното ежеднвие и да се започне пак с порочния кръг. Благодаря на всички за подкрепата!
 
magisd Дата: Събота, 19-01-2019, 3:51 PM |Съобщение 131
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Там няма ли сбирки?Предполагам има психолози,или какво те съветват лекарите там,какво препоръчват?
 
alikelcheva Дата: Неделя, 20-01-2019, 7:28 AM |Съобщение 132
От скоро
Група: Потребител
Постове: 16
Статус: Извън линия
Утре ще говоря с лекуващия ми лекар. Спомена ми за др. Касабова психолог. Някой има ли отзиви за нея?
 
alikelcheva Дата: Четвъртък, 24-01-2019, 9:34 AM |Съобщение 133
От скоро
Група: Потребител
Постове: 16
Статус: Извън линия
Здравейте пак от мен. 10-ти ден без алкохол. Поздравявам сама себе си :). Мъчи ме само една гадна депресия предимно вечер, може би защото бях свикнала да разпускам по това време с пиене. Лошото е, че освен себе си, натоварвам и семейството си. Мисля на първо време да се включа в skipe сбирките(ако успея да се измъкна от децата ), но може ли да ми дадете име, дни....че вече тотално се обърках из между всички теми.? Успешен ден на всички!
 
nade11 Дата: Четвъртък, 24-01-2019, 11:51 PM |Съобщение 134
С опит
Група: Потребител
Постове: 66
Статус: Извън линия
Здравей alikelcheva, браво, поздравления и от мен up
Погледни в началната страница на сайта има меню отдясно - групи на АА, под всяка група е изписано дали имат Skype.
Успех и се радвам за теб.
П.П. Питай каквото те вълнува, тревожи, притеснява.
Спокоен и трезвен ден от мен


Съобщението поправено от nade11 - Четвъртък, 24-01-2019, 11:54 PM
 
tanyaivanova061984 Дата: Събота, 02-02-2019, 9:38 AM |Съобщение 135
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
Здравейте! Поздравления на всички, които успяват! Аз, както повечето от вас знаят, защото са го преживели, ту спирам за дни, ту се контролирам насила, ту започвам отново...:(..Никога не съм имала запои с дни, но един ден ми е достатъчен. Не знам, какво е абстиненция, но от това, което чета, явно преминавам през нея на другия ден- самообвинение, лека тежест в гърдите, явно от препиването и многото цигари, душевно терзание и плач, гняв и болка, че отново съм се провалила. Това е, нямам други симптоми, но тези душевни терзания са ужасни..:(...И честно да ви кажа не ме карат да пия отново, за да се успокоя. Напротив, в тези моменти се мразя и не искам да пипна повече алкохол, дори изхвърлям наличния в къщи. Лошото идва след 3-4 дни, когато всичко отмине и се чувствам страхотно и щастлива. В тези моменти не знам, как да се справя...:(..Искам да отида на жива сбирка, но часа въобще не ми е удобен в никой от дните, защото съм с малко дете и няма кой да го гледа..:(..Иска ми се да имам някой спонсор или просто човек, който успява до себе си и да ми помага в тези моменти, дори само с телефонен разговор.  Дали е възможно и някой знае ли, кой може да се отзове? От Бургас съм и ще се радвам да се запозная с някой успял. Пожелавам ви от сърце да се справите и никога да не почвате отново! Първата крачка, която направих е, да се запиша на терапия. Мисля, че с помощта И на психолог ще мога да се справя, защото към момента зависимостта ми е в началото, но психически съм пристрастена, което е по-лошо от физическото пристрастяване...:(..Не искам да стигам до моментът, в който ще повръщам кръв и ще плувам в собствената си помия, сама и изоставена от хората, които обичам.
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Алкохолна Абстиненция?
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz