ЛИЧНИ ИСТОРИИ - Page 10 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » ЛИЧНИ ИСТОРИИ
ЛИЧНИ ИСТОРИИ
kethen Дата: Понеделник, 08-07-2013, 8:42 AM |Съобщение 136
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей мила, 

Благодаря ти, че си написала името си, оценявам го.
Радвам се, че не пиеш толкова дни, невероятно постижение е, или чакай, невероятен подарък е, от Бог е, продължавай, не знам какво мислиш и правиш, но явно е правилното, щом не пиеш и си в духовно равновесие.
Да, аз бях ранима и открита, и гола, така е, като малко дете, сега ми е трудно да си го припомня, да си го представя, не знам, все едно всичко е била както е сега, но не е, много интересно е.
Ами аз след смъртта на майка не знаех как да живея, нямах на идея, и единствената ми идея беше да пия, това познавах добре, и знаех, че се опиянявам, и забравям, и имах и лекарства и така, продължавах, продължавах, но стана много страшно, защото почти по цял ден спях, по цял ден, и татко се изплаши, че аз изобщо не съм в будно състояние, будното ми състояние беше за да си купя там алкохол, и това продължи няколко седмици ... това е. Виж колко страшно е драматично е било, а пък тогава не съм го виждала как е. 

Преди време бях поканена на представянето на една стихосбирка, на моя позната, и тя каза пред всички, долу на сцената точно това, че и е необходимо периодично да се разголва, за да се пречисти душата и, и за да може да продължи нататък.
Същото е било и с мен вероятно, нямах сили да живея с онзи товар, просто не можех, не можех да продължа живота си с онзи товар, и трябваше да го съблека от себе си, или да се освободя.
Не ме е срам защото иначе нямаше да мога да живея, съкровено и лично е, така е. Аз винаги съм мислила, че съм голяма страхливка, не знам каква съм.

След всичко това, което написах, връзката ми със света е свята, е светът е Бог, така го виждам поне аз.
Айде, че стана много патетично за понеделник сутрин, трябва да се гмурна в деня, и в неговите грижи !
Чао, и хубав ден !
 
Гост Дата: Понеделник, 08-07-2013, 9:04 AM |Съобщение 137
Група: Гост





Здравей, мила Кет!!!

Само набързо и само за протокола - не съм пила и тази вечер няма да пия. Кет, да знаеш само каква хубава работа свърших в къщи, облизах, даже щорите свалих и измих. Това ми трябва на мен - физически труд, да не мисля за глупости. Снощи, когато се молих, се помолих и за теб. Майка ми се казва като теб.

Айде, лека!
 
Гост Дата: Понеделник, 08-07-2013, 10:39 AM |Съобщение 138
Група: Гост





Кет, аз в събота никъде не ходих, извиних се, не ми се искаше да дърпам оня черния за опашката. Не си вярвам все още изобщо.
Като четях 12 стъпки и Малката червена книжка, си мислих, че аз някак интуитивно съм се насочила в правилна посока. Още имам да чета и да анализирам. Снощи дълго благодарих на Бог, че не ме оставил напълно да се алкохолизирам, че ме води и сега, че ме срещна с теб и всичкото инфо, което ме подкрепя сега, защото може би пак щях да стигна до всичко това, но след време, когато може би нямаше да може да ми се помага, както в момента. Благодаря на Бог, че не ме е оставил да ми се размекне мозъка съвсем, че душевно бивам, че си имам детето, че си имам и доброто ми момче. Ние с него понеже никога не говорим за моя проблем /все пак той доста отсъства/, аз исках да му кажа за напредъка си, така да се похваля като че ли и в събота дълго разисквахме. Според него не съм алкохолик, просто съм злоупотребявала с алкохола. Усетих тъга в думите му, че не е успял той да ми върне усмивката след нещастието, а е трябвало да търся успокоение в алкохола. Както и да е. Обаче той не е в мен и не знае аз как обичам да пия, и не е наясно с опасността. Което ми е странно, защото до 17 годишен е живял с алкохолик, който се е заричал да не пие, ама е продължавал и така си е умрял – с бутилка. Има неясноти ...Според него щом съм решила да не пия, това е най-важното, значи няма да пия. Но в мен има страх от самата мен, за вбъдеще...Макар страха да е най-разрушителния ми враг, щото аз в 46 годишния ми път съм разбрала за себе си, че имам ли страх от нещо, то ми затваря очите да не виждам правилно, да не реагирам правилно, да греша. Обаче все пак сега страха е здравословен, може би той ще ме пази. Абе мн.се отплеснах. След има няма 5-6 месеца, ние ще заживеем заедно, в един общ дом и аз от сега си представям как в един момент се издънвам, как пак посягам тайно към чашата...и съм решила стане ли така, няма да имам избор, директно търся АА. За сега всичко прочетено ме пази, дава сили да продължа трезва. Сега вече всеки ден си броя, набрах увереност и ме кефи трезвите дни да стават все повече. Имам една съседка, майка и ме срещна в събота да ме пита знам ли някъде да има работа, защото тя само у дома си стояла тази пол.година и пиела. Верно не съм я виждала от месеци. Много ми се прииска да отида да я видя, защото ми е набор и си гледахме децата заедно. И ще го направя, защото като помагам на нея, ще помогна и на себе си. Леле, мн.говоря днес!
Лек ден, Кет, хващам папките.
 
kethen Дата: Понеделник, 08-07-2013, 12:59 PM |Съобщение 139
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Ей, така се зарадвах, че четеш Малката Червена Книжка, много се зарадвах, но има още до края за превеждане smile
Айде, че трябва да се работи !!!
 
Гост Дата: Вторник, 09-07-2013, 8:08 AM |Съобщение 140
Група: Гост





Здравей, Кет!

Вс.е наред, не съм пила. И довечера няма да пия.

Лека и безпроблемна!!!
 
kethen Дата: Вторник, 09-07-2013, 12:09 PM |Съобщение 141
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей, замислих се кое име да използвам, но мисля, че правилата изискват да напиша Лора !
Здравей мила Лора,
още вчера ми дойде нещо наум, но ми беше така натоварен ден, та днес реших да ти го напиша. Чета за чистенето, за това как сега като не пиеш, и как ти идва да чистиш и това може да замести желанието за пиене. Всъщност ти вече го усети, това не винаги помага, понякога, съвсем безпричинно, просто отникъде, просто за не знаеш защо и как, ни се припива, това искам да подчертая много дебело. Не бива да се разчита на нищо, никакъв заместител няма на 100 %, освен Духовната Програма, иначе винаги има опасност от объркване и заблуди !!!
Духовността не е спорт, не е лъскане, не, да, знам, че здрав дух живее в здраво тяло, ама виж как добре е казано, първо е здрав дух, та, исках върху това да се замислиш, как се укрепва Духът. На нас ни трябва здрав дух, който да ни пази от алкохола, защото вече е ясно, алкохолът е нещо лошо, за нас е лошо, за нас това е отрова, и може да означава болница и умиране. Ясно ти стана, помисли !
Чао засега, целувки и слънце !!!
 
Гост Дата: Вторник, 09-07-2013, 1:43 PM |Съобщение 142
Група: Гост





Кет, снощи си мислих кое му е болното на моя дух.
Четох много откровени неща от други алкохолици. И понеже човек мисли с аналози, търсих в себе си хората, които чета. Нищо човешко не ми е чуждо. Но в някой случаи нищо общо не намерих, много отчаяни хора, много объркани, с явни психологични проблеми. Обаче в живота щъкат и същите хора, които не пият. Злобни, гневни, лоши, откровено лоши, самотни, мега егоистични, всякакви. И не пият. Никога няма да седнат да си правят душевно харакири като теб, примерно. Никога. Няма духовна програма, която може да ги грабне, камо ли да я четат и да искат да си променят облика и духа. Те винаги са прави. Защо тези хора не пият, Кет? Продават нелегално алкохол и не пият. Продават хероин и не се друсат. Разбира се задавам си въпроса защо съм пила. И отговора е, за да си почина, за да се успокоя. В самото начало беше, за да претъпи болката. Чета за смирение и е така, примерно аз бързо действам, от край време знам, че има ли проблем, той се решава радикално. Смирението ми куца. Не съм и страхлива, четох жена, която мисли, че от там и идват проблемите с алкохола. Друга мисли, че защото лесно се гневи. Дъщерята на шефа ми се гневи за всичко, много чистосърдечно и ежедневно. Ма не пие. Тук съм се нагледала на какви ли не извратени истории, които сътворява спрямо хората около себе си. Ма нищо и няма, даже кръвно не вдига. В началото ме порази с лошотията си, после си казах-ми майната ти, да си жива и здрава и до там. Не я мисля повече. За мен е важно аз да си остана човек въпреки всичко. Да се върна към моя проблем.. Малката Червена Книжка я чета, защото искам знания още за себе си. В смисъл да прогледна къде греша, какво ще ме препъне и отново да ме върне в първи клас. Казах ти, че искам да анализирам моето си пиянство, обаче като научавам от други хора със същия проблем, започвам да чопля навътре, защото промяната не идва от въздуха, тя идва с анализа и познанието. Та...за хората, които не пият, обаче са кофти хора. Ми те са пердета, Кет. Няма самоанализ, въпрос на нервна система. Не на ценностна.
Вярвам и в свободната воля. И Бог го е казал. Вярвам, че човек сам си копа пътя, сам си го постила и вървейки по него се сблъсква, както със случаността, така и с неизбежното, носи си и гена. Вярвам и че Бог ми е дал здравия разум и ме закриля и ми помага. Аз така съм възпитана и така мисля. Неразделно от мен е. Чувствам го, зная го, убедена съм. Сега ми е светло пред очите и то е защото горещо му се помолих, коленопреклонно му се помолих на шести май да ми помогне да не пия. И ежедневно усещам подкрепата му.
А колко още имам да уча...Както казва брат ми, човек се учи докато е прост
tongue
 
kethen Дата: Вторник, 09-07-2013, 3:14 PM |Съобщение 143
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Ех, напълни ми ти сърцето сега  tongue !
 
Гост Дата: Сряда, 10-07-2013, 8:37 AM |Съобщение 144
Група: Гост





Здравей, мила Кет!

Вс.е наред, не съм пила, не ми се е и препивало.

После пак ще ти пиша
 
Гост Дата: Сряда, 10-07-2013, 4:25 PM |Съобщение 145
Група: Гост





Из Малката Червена Книжка

"...Видяли сме членове на нашето братство да се опитват да открият задоволителна трезвост, като се опират на своите опити на самообразование, като са мотивирани от страхът си от алкохола. Те не остават дълго трезви. Ние сме запознати, че те са се опитали да се защитят от пиенето чрез пълно въздържание и избягване на барове и нощни клубове при допускането, че те биха били силно изкушени от тази среда. Благодарение на техния опит, ние вярваме, че такова извън нормата безпокойство, е знак за нерешителен опит за действия по Програмата, и е в действителност едно непризнато желание да се пие отново.

Нашата Книга Анонимни Алкохолици казва, „Съгласно нас всеки план за борба с алкохолизма, който се основава на предпазване на болния от съблазни е обречен на провал. Ако алкохоликът сам се опитва да се предпази, това може да му се отдаде за известно време, но обикновено опита завършва с по-силна експлозия от преди. Ние сме опитвали тези методи. Тези опити да се извърши невъзможното са се проваляли.
Затова нашето правило гласи да не избягваме местата където се пие, ако имаме основателна причина да бъдем на тези места.
Вървете или стойте на страна, както прецените че е най-добре. Но преди да тръгнете трябва да сте сигурни, че стоите на здрава духовна основа и че мотивите ви за да отидете са основателни.”

Да се стои на здрава духовна основа е важно нещо, но ние не трябва да пропускаме факта, че ние имаме определен дял, който трябва да свършим. Бог може да ни помогне само ако ние сме готови и се опитваме да правим добро.
Осъзнаването, че изкушението ще бъде винаги реално и че ние никога няма да можем успешно да си го признаем преди това, би ни завело много близо до Бог за помощ.
Ние нямаме познание за това как и кога необходимостта да пием ще дойде. Ние знаем, че тя ще дойде, въпреки всичко, и че ние не можем да чакаме докато тя надвисне над нас. Ние трябва да се подготвим с вяра и молитва за тези часове, в които ще имаме нужда да пием."

Аха, чак сега схванах, Кет, какво всъщност се казва тук. Да.
 
Гост Дата: Четвъртък, 11-07-2013, 8:22 AM |Съобщение 146
Група: Гост





Здравей, Кет!

Наред са нещата при мен, не съм пила.
Днес в обедната продължавам с анализа на Малката книжка.

Хубав и нахилен ден!
 
kethen Дата: Четвъртък, 11-07-2013, 12:12 PM |Съобщение 147
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей, мерси, нахилен е !
Ще ме накараш да продължа превода, ей ...
Целувки !
 
kethen Дата: Четвъртък, 11-07-2013, 12:14 PM |Съобщение 148
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Сега видях какво си писала, цял цитат, и се замислих, какво нещо е, аз я превеждах тази книжка и съм търсила спасение за себе си, сега тя теб спасява, абе много се радвам ! tongue

Съобщението поправено от kethen - Четвъртък, 11-07-2013, 12:15 PM
 
Гост Дата: Четвъртък, 11-07-2013, 1:18 PM |Съобщение 149
Група: Гост





Мда, така е, отваря ми очите, Кет. Благодаря ти за труда! Ама аз ти казах, не е случайно, че ме намери. Във Вселената случайни срещи няма, това обяснявах онзи ден на колегата. Той е нов, мн.младо момче, ма е умен и лесно учи, та не се пъна много, много. Обаче и аз научих нещо житейски полезно от него и му обяснявах теорията, че всички сме свързани и според мен за добро. Който може да го види, де.

Кет, не знам откъде я превеждаш, но моля те продължи. Гледам не е навалица тук, нито в др.сайт, но може пък някой да чете, ако не сега, след време. Дори някой да не е алкохолик, само да злоупотребява с алкохола, пак ще му е от голяма полза. Има места в книжката, които веднага хващам, на други съм като магаре на лед, трети прочитам по амнайсет пъти, докато ми го схване главата. Като цитата вчера. Там се говори за вяра, не за страх. Може и да не вярваш, ама взех да израствам, нищо, че се мисля за нормална и душевно здрава. Явно не съм.
Има някой пасажи, които не ми са ясни, записах няколко, ако не ги разбера, ще те питам. Добре ми е като чета.

Лека, Кет! Много е добро, че помагаш. То това е смисъла на ежедневието ни, да не кажа на живота.
Др.седмица ще изляза в отпуска, ако шефа разреши. И моето момче ще си е тук, та може да отидем някъде. Ходи ми се на кръчма, да видя как ще ми подейства алкохола наоколо tongue
Светли дни ти желая от сърце!!!
 
kethen Дата: Петък, 12-07-2013, 10:36 AM |Съобщение 150
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей Лора,
вчера следобед преведох малко, бях оставила превода, но ти ме подбуди да продължа, защо пък да не си свърша работата докрай ?!
Аз винаги така съм постъпвала преди в живота, хвана нещо, дам форс мажор, и после го оставям, нещо се разколебавам, отчайвам се, или пък ми доскучава и такива. За първи път  в Анонимни алкохолици започнах нещо и го завърши, ей така, докрай, може и да ми е било трудно или дискомфортно, и всичко, но го завърших, после друго, отново така, може и да ми е трудно, може и да ми писва понякога, ама продължавам, казах си, абе ще продължа този път. Така се получи и сега с превода, на който ти не знам как попадна, всъщност знам smile , писна ми, казвам си, абе ..., ама ти, като ме помоли, и сега имам желание да продължа !
Благодаря ти !

П.П.
 Внимавай моля те с кръчмите, трябва да си в идеална духовна форма, тогава няма страшно, да си стабилна и уравновесена, иначе, ако усещаш нещо друго,  НЕ РИСКУВАЙ !!!
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » ЛИЧНИ ИСТОРИИ
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz