Shundi пита - Page 19 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Shundi пита
shundi Дата: Понеделник, 11-12-2017, 11:00 AM |Съобщение 271
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Зачитам я за пореден път в момента.

elica Дата: Вторник, 12-12-2017, 8:15 AM |Съобщение 272
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Добро утро на всички! 

shundi написа :

Приятели, тук съм трезвен, но се ядосвам, че ме победи за пореден път алкохола...

Когато аз се ядосвам, без значение на човек, обстоятелство или ситуация, то аз не искам да приема, че той/тя съществува такава, каквато е. Искам да не е така. И докато не спра да искам и се предам, аз ще продължа да тровя себе си с негодувания, вместо да потърся решение.

Първата стъпка на АА ми предлага да призная не само, че имам проблем с алкохола. А че той е по-силен от мен. Че моите сили не са достатъчни, за да го боря. И след това да приема фактите, такива каквито са. А те бяха - аз съм алкохолик, болна съм от болестта алкохолизъм. Не защото пия съм алкохолик, а пия, защото съм алкохолик. Приемането ми отне повече време от признаването. 
В глава 3 на ГК пише : " Повечето от нас не искаха да признаят, че са истински алкохолици. Никой не обича да мисли, че телесно и психически се различава от другите. Следователно не е учудващо, че кариерата ни на пиячи се характеризираше с безконечни напразни опити да докажем, че можем да пием като другите. Идеята, че по някакъв начин, някой ден ще успее да контролира и се наслаждава на пиенето, е голяма мания на всеки абнормен пияч. Продължителността на тази илюзия е смайваща. Мнозина я преследват чак до вратите н лудостта и смъртта.
Научихме, че дълбоко в себе си трябва напълно да признаем, че сме алкохолици. Това е първата стъпка към възстановяването. Заблудата, че сме като другите или можем да станем като другите, трябва да бъде разрушена."

Т.е. разболяла съм се от алкохолизъм. Факт. Какво прави човек, когато е болен и има диагноза. Лекува се. С подходящото лечение. За мен това са стъпките на АА. Които ми предлагат възможност за нов начин на живот. Когато ги прилагам се променя психиката ми, мислите ми, започвам да се стремя да действам и живея по новия начин. И тогава болестта е в ремисия. В мен е, но не се проявява.
Силата на волята не работи, когато човек е болен. Не мога да спра хремата си със силата на волята. Но мога да впрегна волята си, за да съм постоянна в прилагане на лечението.
И всичко това е само за днес, което опростява нещата.
Хубави и трезви 24 часа! smile

tanyaivanova1984 Дата: Вторник, 12-12-2017, 10:31 AM |Съобщение 273
С опит
Постове: 54
Здравейте и от мен.
И аз съм трезва.Чувствам се победена,да не говорим,че последния път,когато се изкуших ,така ми срина имунитета,че в момента се боря с това.Както казах,ще се включа в онлайн група за начало.Не ,че неискам да ходя и на срещи,но наистина няма на кой да оставя дъщеря ми.
Ще се включвам отново.Желая успех на всички!

magisd Дата: Вторник, 12-12-2017, 11:13 AM |Съобщение 274
С опит
Постове: 342
Танче,разбирам ,че няма да ти е по силите,нито всеки път да си на сбирка онлайн ,още повече пък физически да ходиш.При мен с детето поне не ми се получи.Но поне понякога онлайн трябва да се включиш.Тук въртим сучем,но общо взето повтаряме едни и същи неща.А те са АА,голямата книга и човек минал по пътя с който да разговаряш.Само това повтаряме,защото само тези начини знаем и са ни помогнали.Колкото до това с признаването хич не е лесно и често лъжем сами себе си.

shundi Дата: Сряда, 13-12-2017, 8:39 AM |Съобщение 275
С опит
Здравейте, как сте днес?

magisd Дата: Сряда, 13-12-2017, 9:04 AM |Съобщение 276
С опит
Здрасти Шунди,аз лично и по добре съм била.Имам си известни проблеми и притеснения и така.Но ,кагато пиех и по зле съм била,така че за сега не се отчайвам.

shundi Дата: Сряда, 13-12-2017, 9:05 AM |Съобщение 277
С опит
Дано бързо ти се разрешат проблемите, и аз съм в това положение, в момента майка ми е в операция и доста съм се притеснил.

shundi Дата: Сряда, 13-12-2017, 9:44 AM |Съобщение 278
С опит
Лошият глас се опитва да ме подхлъзне, да изпоркам една бира...отлагам с 1 час за сега, после пак докато не замлъкне...

magisd Дата: Сряда, 13-12-2017, 2:05 PM |Съобщение 279
С опит
Шунди хич не му се подавай на този глас.Аз съм трезва от 4г. и още не мога да възтановя щетите от алкохола.Освен това помисли и за паник атаките,с пиене все по зле ще стават,и накрая със или без него нещата ще са непоправими.Дори и да спреш верояноста те да останат и да са по често ,и по силни е огромна,че и плюс някоя друга екстра.Не си го причинявай повярвай слагай здравето и себе си преди всичко,защото после нещата трудно се поправят.

shundi Дата: Сряда, 13-12-2017, 3:24 PM |Съобщение 280
С опит
magisd, ПРавя всичко по силите си!Много ми е трудно напоследък,  да не кажа невъзможно....но ще опитвам ще се старая да си избия от главата този алкохол, мразя го!

magisd Дата: Сряда, 13-12-2017, 3:52 PM |Съобщение 281
С опит
Шунди ние,който сме свикнали да пием за да се разтоварим и отпуснем,го правим защото така е по лесно.За алкохолика ,който е в началото на опитите си за трезвен живот,в началото всичко му се струва неприятност и голям проблем.Всичко му се струва несправедливо и нанагорно,нооо това си е част от болеста,цели да те накара да решиш проблема с една бира.Ти обаче знаеш,че бирата нищо няма да реши,видял си го вече.И Шунди проблеми имат всички,ти ,аз всички.Въпроса е да се научим да ги решаваме трезви,без пиене и лекарства.

Съобщението поправено от magisd - Сряда, 13-12-2017, 3:55 PM

shundi Дата: Четвъртък, 14-12-2017, 8:30 AM |Съобщение 282
С опит
Здравейте, имам един въпрос, навсякъде чета за спирането на алкохола и ядене на сладко, каква е връзката и как помага, нещо свързано с ниската кръвна захар след употребата на алкохол или?

magisd Дата: Четвъртък, 14-12-2017, 8:47 AM |Съобщение 283
С опит
Аз лично си нямам идея Шунди,каква е връзката.Ти как си днес?

shundi Дата: Четвъртък, 14-12-2017, 8:52 AM |Съобщение 284
С опит
Трезвен, което е най-важно, на работа съм днес се чувствам по-спокоен.

magisd Дата: Четвъртък, 14-12-2017, 9:03 AM |Съобщение 285
С опит
Шунди тук ли е единственото място,на което обсъждаш,споделяш и очакваш подкрепа?Успя ли накрая да прочетеш книгата?Какво те спира на този етап да посетиш АА?

Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz