Shundi пита - Page 21 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Shundi пита
magisd Дата: Петък, 15-12-2017, 10:59 AM |Съобщение 301
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Таче никакво раздвоение нямаш,истината е,че попринцип волята и самоувереността в успеха вършат чудеса,Но в по краткосрочни перйоди,но никога цял живот или до живот.На кой не му се е случвало да се нахъса да пази диета например,да е убеден успеха,ноо след някой ден да е предал фронта.Или пък да се нахъсаме да ходим на фитнес,решаваме че ще се стегнем за лятото убедени сме,че ще успеем,да ама ако ходим все насила защото имаме воля,колко време ще е това.И хоп от уверени и самонадеяни,изведнъж решаваме,че неможем повече да се мъчим(насилваме).Да има хора,който като се нахъсат и влязат във фитнеса после неспират с години,но не се лъжете,че това е воля.Тези хора открива спората,започват да гледат на него ,като на начин на живот,започват да усещат и оценяват ползите от него и това,което им носи.Тоеа си е промяна за която са били готови и отворени още при стъпването си в залата.Та човек,който не вярва в ползите от спорта,трудно може да го практикува до живот само щото има воля.Трябва си промяна в мисленето и пренареждане в приоритетите.Същото за мен е и с алкохола,колкото и да си нахъсан и убеден днес ,че ще успееш,ако не промениш начина по който мислиш и живееш,няма начин етусиазма ти да не изчезне и волята да не предаде все някога.Ето и друг пример,аз обожавам месо,ти например сладко,с воля можем да ги спрем временно,но да спре да ги яде за цял живот ще успее само тази,която промени мисленето,виждането и приоритетите си.Та така виждам аз волята ,за мен всичко е психика,промени и преоткриване на живота.

Съобщението поправено от magisd - Петък, 15-12-2017, 11:16 AM

magisd Дата: Събота, 16-12-2017, 12:37 PM |Съобщение 302
С опит
Шунди как си?Танче включва ли се на сбирка?

elica Дата: Неделя, 17-12-2017, 9:35 AM |Съобщение 303
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Добро ви неделно утро! smile

Как сте днес, приятели?

magisd Дата: Неделя, 17-12-2017, 11:27 AM |Съобщение 304
С опит
Добър ден и от мен!Ей,че бяло и снежно е станало при нас изведнъж.Аз съм добре Ели,благодаря че питаш.Надявам се и другите да се включат как я карат предоразнично!Хубав трезвен ден!

July Дата: Неделя, 17-12-2017, 12:32 PM |Съобщение 305
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
И аз съм добре - слава Богу.
Задава се едно такова време от годината, където често се стой на маси. Бъдете внимателни!
Празника е вътрешна работа. smile

shundi Дата: Понеделник, 18-12-2017, 9:55 AM |Съобщение 306
С опит
Постове: 435
Аз много работа имам, нямам време да мисля за  глупости, лошото е че празн ици идват, ще наблягам на папкането.

magisd Дата: Понеделник, 18-12-2017, 11:58 AM |Съобщение 307
С опит
Само така Шунди,гледай да има любими яденета на масата и впрегни волята си.Казвай си,че можеш да издържиш една Коледа да не пиеш и тн.Празниците си минават и без да пием на тях.При мен колкото по често попадах на маса,толкова по малко страдах,че само аз не пия.Някак с отренирването и желанието изчезва.

shundi Дата: Понеделник, 18-12-2017, 12:11 PM |Съобщение 308
С опит
Аз с лежане най-лесно не пия, но само на работа и в леглото не става...пак спрях да тренирам, но тези дни почвам пак само време да има.

magisd Дата: Понеделник, 18-12-2017, 12:29 PM |Съобщение 309
С опит
Еее Шунди е може ли само да се лежи

shundi Дата: Понеделник, 18-12-2017, 1:07 PM |Съобщение 310
С опит
Не може, но май при мен е част от възстановяването

tanyaivanova1984 Дата: Вторник, 19-12-2017, 10:59 AM |Съобщение 311
С опит
Постове: 54
Ехооо.Имам нужда от помощ.Не съм се включвала предния уикенд,защото пътувахме семейна и беше невъзможна.Но ще се включа тази седмица със сигурност.Ще сме на село и ще се усамотя сама в някоя стая.Това добре,но въпроса ми е следния:
Виждам,че има една от събота в 21:00 часа,която е за изучаване на голямата книга.
Друга има в неделя за 12-те стъпки.Тя е от 21:00 до 22:15.Също така има всеки петък от 19:00 часа.
На коя е добре да се включа?Какво ще ме посъветвате.
Дано да имам добър нет на село,че не ми се пропуска.Наистина трябва и искам да се включа.

shundi Дата: Вторник, 19-12-2017, 2:28 PM |Съобщение 312
С опит
Танче, как са сбирките ? МИлся и аз да се включа скоро?

tanyaivanova1984 Дата: Вторник, 19-12-2017, 8:33 PM |Съобщение 313
С опит
Постове: 54
Не съм се включвала още,писах вече за това.Имам нужда от съвет и за това питам.При мен нещо не върви.Издържам 5,6-7 дни и наново запой 3-4 дни.Вие поне издържате повече.
Днес за пръв път споделих проблема си с две приятелки.Мъжа ми се сърди,че не издържам повече ох 5-6 дни.Не ме разбира и се чувствам ужасно!Опитвам се да му обясня,че ако беше лесно ,нямаше да е проблем,но той си мисли,че нямам воля и ме обвинява.Това още повече ме депресира и се чувствам ужасно!
Хора...имам огромна нужда от помощ.Пия и не мога да спра.
В момента се чувствам,като някой боклук.Предавам се!
Не мога сама!

July Дата: Вторник, 19-12-2017, 8:40 PM |Съобщение 314
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Ако можехме сами, нямаше да има анонимни алкохолици.
И аз не мога сама, а от това не ме е срам. Напротив.
Ходя на сбирки и приемам от опита на други хора.
Всички възможни грешки не мога и не искам да направя.
Що се отнася до онлайн сбирките - влез на която и да е.
Най-доброто е да отидеш на жива сбирка. Не се лишавай от най-доброто!

shundi Дата: Сряда, 20-12-2017, 7:43 AM |Съобщение 315
С опит
tanyaivanova1984, Тебе мъжа ти ти се сърди че, пиеш, мен пък жена ми не ми вярва,че имам проблем и ме кара да пийна, кво се лигавиш вика, сипи си 1 бира.....така още по гадно, аз поне се подхлъзвам само за по 1  бира...ама и това го смятам за предаване...но така ще е трудно, много трудно и както и другите казват ако можехме сами да се справяме нямаше да има АА и подобни.

Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz