Shundi пита - Page 5 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Shundi пита
Shundi пита
elica Дата: Сряда, 01-11-2017, 9:02 PM |Съобщение 61
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Shundi, що се отнася до мисълта, че мога да пия по едно безнаказано, то това се случи в първите месеци на възстановяването ми в АА. Осъзнах, че не мога. После го приех. И тогава трябваше да променям мисленето си (психиката), така че да търся решение на проблемите различно от това да пия. АА ми предложи начин, по който да се случи тази промяна. Т.е., за да не пропивам отново аз трябваше да променя мисленето си,с помощта на 12-те стъпки. Те са прости. Но това, което иска време е да се науча да пробвам новото си мислене на практика. А това си иска време, защото старите навици на реагиране при мен бяха силни. И вместо да действам обмислено, аз реагирам. Продължавам да се уча. Това си е за цял живот. Хубаво е. Като интересно пътешествие, при което не знаеш какво те чака зад ъгъла, но продължаваш да вървиш. smile
 
shundi Дата: Четвъртък, 02-11-2017, 9:04 AM |Съобщение 62
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Много хубаво Елица, мерси.По принцип аз не пиех, за да бягам от проблеми или да ги решавам , а за удоволствие и отмора...но то е същото пак причина да си пийнеш, а  ти имаше ли колебания в кръвното след като спря, мен това ме притеснява?Изписаха ми лекарства за високо кръвно, а съм твърде млад...Мисълта ми е ще се нормализира ли някога кръвното без лекарства?
 
shundi Дата: Четвъртък, 02-11-2017, 9:13 AM |Съобщение 63
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Също, така много бих искал да сподели някой за това стряскане, притеснение като се случи нещо, като че ли се плаша по-лесно, от преди , дали ще отмине?
 
shundi Дата: Петък, 03-11-2017, 11:28 AM |Съобщение 64
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
КАжете моля за негативните физически псоледствие в частност високото кръвно, на прага съм да пийна една бита като знам че ще ми падне веднага след това?
 
elica Дата: Петък, 03-11-2017, 8:08 PM |Съобщение 65
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Shundi, аз не съм лекар. Нищо не мога да те посъветвам за кръвното. Консултирай се с специалист. Тревожността, липсата на спокойствие и притесненията са част от болестта алкохолизъм. Аз не намерих начин да се справям с тях, докато не отидох в АА. Това е, което мога да ти препоръчам, защото с това имам опит. Ако искаш - иди на сбирка. Иди повече от веднъж. И виж как ще се чувстваш. Това е, което помогна на мен - срещите със себеподобни, споделянето на опит, сила и надежда, живот по 12-те стъпки на АА.
 
hope Дата: Неделя, 05-11-2017, 9:02 AM |Съобщение 66
С опит
Група: Потребител
Постове: 1647
Статус: Извън линия
Shundi , подкрепям написанто от elica.
Ние тук не сме медицински специалисти и няма как да даваме медицински съвети. И двете, и July вече ти споделихме, че и ние, а и повечето от АА в началото на възстановяването сме потърсили и получили лекарска помощ. След това сме потърсили помощ в АА - в сбирките, в работата си по 12-те стъпки. Това е нашият опит.  smile
И нещо - тук, в този форум става въпрос за Програмата на АА 12 Стъпки. Посветен е на нея. Но тази програма не е медицинска. Тя е духовна. Чрез работата си по нея търсим духовното усъвършенстване, обменяме опит, сила и надежда най-вече за личностното си израстване, за духовната ни промяна.
Затова, ако считаш, че имаш чисто медицински проблеми, такива свързани със здравето си, значи си като мене. Аз не се поколебах, потърсих лекарска помощ. Но след като разказах на лекаря си за алкохола, изобщо за зависимостта си. Бях честна.
Успех ти пожелавам! smile
 
hope Дата: Неделя, 05-11-2017, 4:50 PM |Съобщение 67
С опит
Група: Потребител
Постове: 1647
Статус: Извън линия
Да допълня поста си smile :
Всъщност за успешното ни възстановяване от алкохолзъм двата важни въпроса са:
1. Как да спрем да пием
2. Как да живеем без да пием.
Ето по тези въпроси обменяме своя опит.
А за теб мисля, че би била полезна книгата "Живот в тезвеност". Можеш да си я изтеглиш от тук:

http://www.aa-bg.info/load....2-1-0-2

В нея има споделен опит на много възтановили се алкохолици, които описват проблемите си, след като спрат да пият. И как да продължат да не пият. Дори и за безсънието, което толкова те тревожи. smile Четях тази книга постоянно, преди да се насоча към Голямата книга на АА и 12 стъпки и 12 традиции, обичам да си я препрочитам и сега.
Отново - успех ти пожелавам!
 
shundi Дата: Понеделник, 06-11-2017, 2:18 PM |Съобщение 68
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Здравейте отново.Аз не искам медицински съвети, а по скоро някой да сподели подобни на моите симптоми, това би ме успокоило.
 
magisd Дата: Понеделник, 06-11-2017, 2:51 PM |Съобщение 69
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Здравейте,понеже виждам,че форума е активен ми се прииска да се включа,да споделям,да питам и ако мога да помагам.Алкохоличка съм,охх още се сковавам,като признавам това,нямам проблем с признаването пред мен си,но пред другите си е срам.По натам когато това би могло да помогне на някой,бих разказала подробно историята си и това кое и как е помогнало при мен.Сега ще съм по кратка,убедена съм,че съм алкохоличка,че съм била в ада и ,че както обичам да казвам бях стигнала собствено си дъно,защото за всеки дъното е различно.Тогава поисках с цялата си душа да ми бъде помогнато.Бях готова на всичко,клиники,психолози ,сбирки ,само и само,някой да ми обещаеше,че ще се излекувам.Но колкото повече четях,толко по ясно виждах,че това не се лекува.И така,четох много,включих се в няколко онлайн сбирки и някак разбрах,че всеки ден е дар от Бога.Сбирките на който се включих бяха няколко,помня с каква надежда слушах хора,не пили месец,два,година нима бе възможно.Там се свързах с жена,минала по пътя по който аз тепърва тръгвах,благодарение на нея изкарах първите си трезви дни,месеци,ужасно много ми помогна с съвети,литература и мисли.Животът ми бе такъв,че да съм около хора който не пият няма как,да не се държи пиене в къщи също,реалните сбирки бяха мираж,а за онлайн рядко ми се отдаваше възможност защото когато ги правеха,аз все не бях сама или пък бях на работа.Но хора чудото стана,нещото което повиках на помощ не знам как ,но ми помогна.С гордост заявявам,че съм трезва повече от 4г.С огромно желание и много четене и размишляване ден ,след ден нещата се случват.Щом аз мога съм сигурна,че и други могат само днес да не пият.А с времето и желанието и мислите за пиенето избледняват.Физическото неразположение отшумява,остава да се лекува обаче душата,там трябват ежедневни грижи,затова смятам отново да се включа в някоя онлайн сбирка,да поработя по 12 стъпки и да продължа да се променям към по добро.Имах безброй причини да не успея,но ето благодарение на многото споделени истории в нета,на форумите и сбирките,аз и днес съм трезва.Понякога когато се сетя,че нещо би могло да ме върне към пиенето,се ужасявам,но после си казвам и какво е това,днес съм трезва,изживях прекрасни 4г.в който имах безброй хубави моменти,никой не знае какво го чака утре,но днес и сега аз съм трезва.
 
hope Дата: Понеделник, 06-11-2017, 5:36 PM |Съобщение 70
С опит
Група: Потребител
Постове: 1647
Статус: Извън линия
Добре дощла. maqisd и поздравления за 4-те трезви години! Благодаря и за споделената ти история и продължавай все така -само напред, за днес! 
И - остани тук, споделяй с нас!

shundi, препоръката ми да потърсиш медицинска помощ, ако симптомите ти те измъчват, беще съвсем добронамерена. Някъде в предишните си постове ти бях писала, че и при мен е имало безсъние, световъртеж, високо къвно, напрежение и страх. Бяха доста изострени, затова ми се наложи да потърся медицинска помощ. За кратко, но все пак известно време. С течение на трезвото време - с месеците, с годините, те отшумяха. С кръвното налягане обаче се оказа, че имам чисто медицински проблем, независещ от алкохолизма. Затова се наложи по-продължително лечение, но то си е индивидуално при всеки един. Затова и ти предложих да се обърнеш към лекар.Но ти си знаеш, ти избираш.
 
magisd Дата: Понеделник, 06-11-2017, 9:39 PM |Съобщение 71
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Благдаря,за милите думи hope.Откривам се в много от написаното от теб.shundi при мен абстиненцията беше,като при писалите преди мен.Треперене,потене,безсъние,тревога,натрапливи мисли,виене на свят,нервност,избухливост,дезориентация,сърцебиене.Когато спирах алкохола по плавно,а не след запой минаваше за два три дни без да е много обострено положението, или просто търпимо.Но с времето след всеки опит се засилваха синптомите.Последния път беше след запой и продължи около 5-6 дни.Никога не съм стигала до лекари,но си признавам,че последния път много трудно се справих сама първите два дни.Повечето от нещата изчезнаха още с първата седмица трезвост.За по дълго остана страха,стряскането от най малкото нещо и трвожността.С тези неща не съм се справила и до днес.Съня ми се върна след втората,третата седмица някъде,но облекчението,което ми донесе беше огромно.Нямаше нищо общо със фалшивия сън след алкохол,след който ставах по уморена отколкото съм легнала.Докъто пиех мислех,че заспиването без алкохол е невъзможно,но стана и ставаше все по добре.Това беше при мен,физическите неразположения отминаха бързо,виж психическите са друго нещо.
 
elica Дата: Вторник, 07-11-2017, 9:26 AM |Съобщение 72
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здравейте всички пишещи и четящи тук!
maqsd, поздравления за 4-те трезви години! smile Поздравявам те, защото знам, че това иска от мен всекидневно решение - да не посягам и днес, да ида на сбирка, да говоря и споделям с други като мен. Волята ми не работеше относно алкохола, но щом спрях и идох в АА, разбрах, че мога да впрегна волята си, за да правя тези малки неща всеки ден. И така - ден по ден - трезвото време се натрупва.
Радвам се, че си с нас. Продължавай да пишеш, това ми помага. Ще помогне и на други.
Хубав ден на всички!
 
shundi Дата: Вторник, 07-11-2017, 9:32 AM |Съобщение 73
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Така като споделят и другите хора, доста успокояващо ми действа,Благодаря на всички!
 
magisd Дата: Вторник, 07-11-2017, 4:46 PM |Съобщение 74
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Благодаря ти elica,убедена съм,че волята е безсилна пред алкохола,но за себе си разбрах,че ако няма първа чаша волята може да направи чудеса.Волята ми помагаше и помага,когато треперех и в къщи имаше алкохол и се пиеше,и до сега е така.Помага ми на празници и в компании.Волята ми помага, от мен иска само да не посягам към първата чаша.Пиша това,защото знам,че има хора,който нямат подкрепата на близки,не могат да посещават сбирки и губят надежда,а за мен истината е в признаването на проблема и искреното желание да си помогнеш.Когато се почуствах слаба и безсилна пред алкохола,защото вече започваше да взема от мен,нищо не знаех за алкохолизма.Мислех,че просто отиваш на лекар ,дават ти там нещо,не пиеш месец два и си здрав,вече можеш да пиеш нормално.Нооо не било точно така.Уплаших се много,още повече ,че никой от близките ми не повярва,че проблема ми е сериозен.Те смятат,че искаш пиеш,не искаш не пиеш.Проблема се наложи ,както се казва да преборя сама,в началото се срамувах да им призная за проблема,а когато признах никой не ми повярва,аз съм нямала идея какво е алкохолик и съм говорела глупости.И така,аз просто скрих от всички борбата си.Четях и пишех със себеподобни,когато съм сама,не ги ангажирах да не пият пред мен,нито се затворих в къщи,просто приех Няма да пия,само днес,понякога само този час,постоянно си повтарях ако не изпия първото няма да има война и така ден след ден.Никога няма да забравя колко ми помогнаха няколкото онлайн сбирки на който само слушах,никога няма да забравя и жената която не познавах ,но ми отделяше от времето си ден,след ден да ми помага.Голямата книга и 12стъпки от тях тръгна промяната ми.Не вярвах,но не се сещам за пиене и за проблема си с месеци изобщо,за алкохола мисля много рядко и обикновено го правя нарочно.Мисля за това,какво беше докато пиех,и какво е сега,мисля за това,че или приемам,че съм алергична и не пия,или посягането ми отново към наго е равно на мъчително самоубийство ,но ще е бавно и ще е мъчително не само за мен,а и за близките ми.Това си припомням перйодично,а после забравям и живота ме поглъща,живея ,дишам смея се,и се радвам на всеки ден.Отплеснах се в писане извинявам се.
 
shundi Дата: Сряда, 08-11-2017, 8:31 AM |Съобщение 75
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Зачетох книгата и лично аз не виждам с какво би ми помогнала, но явно е индивидуално.
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Shundi пита
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz