ЛИЧНИ ИСТОРИИ - Page 5 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » ЛИЧНИ ИСТОРИИ
ЛИЧНИ ИСТОРИИ
Гост Дата: Понеделник, 10-06-2013, 9:38 AM |Съобщение 61
Група: Гост





Здравей, Кетхен!
Добре ми минаха съботата и неделята. Само в неделя на обяд зверски ми се припи бира и си казах - какво толкова, само една малка бира...Борих се половин час с това желание, въртях се, алкохолното ми съзнание търсеше всякакви мотиви да оправдае една малка бира...После реших, че трябва с нещо да се разсея иначе грабвах вече портомонето...и звъннах на майка, да я чуя. Говорихме, започнах да се питам дали желанието ми не намалява, ама не, още повече ми се припи. Тогава решех да взема пари и да отида за плодове и реших да се наблюдавам дали и как ще вляза в магазина за бира. Някак от страни се гледах, трудно ми е да обясня. Наближавах магазина и вече знаех, че няма да вляза и подминах. Направи ми олекна. За награда купих скъпи череши. И така. После следобяда четох, спах, повече не ми се допи така силно.
Полека взех и да се връщам към старите си навици преди да се пропия. Насила става малко. Не ми е вече интересно да си пресадя цветята примерно, тези дребни неща през последните години ги върших само след като пия - иначе нямах желание. Ама ще упорствам.
Искам и да ти кажа, че за първи път от 6 години правих секс без да съм пияна. Виж само колко жалко звучи това. Да се натряскаш, за да гушнеш най- близкия ти човек. Много се срамувам от това. Много. Както и да е...Смятам, че се оправям, смятам и така да продължа.
Чао сега!
 
kethen Дата: Понеделник, 10-06-2013, 10:07 AM |Съобщение 62
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей Лора, много се радвам, че си успяла да останеш трезва. Това е супер, защото въпреки че ти е било трудно, сигурно и сега ти е трудно, примерно, може и довечера да е трудно, примерно, мисълта ми е, че може и да е трудно, но ако пиеш, нещата ще станат още по-трудни, да кажем, с коефициент едно и пет, примерно, защото към настоящите трудности ще се добави неприятното усещане, че си пила, че не си успяла, че се отчайваш, че може и да не успееш, допълнително най-страшното усещане за вина, вина, за която не си виновна, а ще се държиш като виновна, ето това е много неприятно, мисля си, че ме разбра, така че те поздравявам.
Всъщност вече сме проверили, че си алкохолик, и всичко е като по книгите, точно каквото говорим, ако си алкохолик от моя тип, ще ти се допие, ще ти се припие, няма как да не ти се допие, така, допило ти се е. Ами сега, трябва да използваме това, което имаме, в България имаме АА, имаме  сбирки, имаме подготвени хора, имаме Програма, имаме Бог.
Това трябва да използваш, искам да си помислиш спокойно къде и кога ще се включваш на сбирки, кого искаш да слушаш, къде ще пишеш, как, кога ще ти е удобно, готова ли си ... и така нататък. Ти си умна жена, добре е да помислиш, и да си решиш, и да започнеш някакви действия, чрез които, обещано ни е, ще се възстановяваме от алкохолизма и ще преодоляваме с лекота това желание да пиене.
Хубав ден ти желая !
Браво !
 
Гост Дата: Понеделник, 10-06-2013, 1:41 PM |Съобщение 63
Група: Гост





Здравей, Кетхен!
Моля те опиши ми как преминава една сбирка на АА. В смисъл трябва ли да разказвам на всички, какви съм ги вършила и защо съм се пропила. Да изляза от анонимност за мен е доста трудно и тежко. На теб не ме е срам да ти пиша - аз съм, както ти си била, но ние никога няма да се видим. Аз почивам само в неделя, не смятам, че ще ми е проблем да пътувам до някъде си...Не мога да допусна и някой да ме познае примерно, защото аз имам как да кажа - скрит алкохолизъм. Колегите, с който работя и представа си нямат...ако има почерпка в офиса, аз близвам малко и до там, а те ми се смеят, че не пия. Оправдавам се, че трябва да съм винаги в час, тя и работата ми е такава. Сутрините винаги съм с тик - так, но така, че да не се забелязва, че го има. Абе какво да ти кажа...По природа не съм страхлива, просто ме е срам.
Разкажи ми, моля те.
 
kethen Дата: Понеделник, 10-06-2013, 3:23 PM |Съобщение 64
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей отново Лора, 
Сбирките на АА, на които присъстват  само алкохолици, са така наречени закрити сбирки. На тези сбирки ние споделяме своя  опит по пътя на трезвостта, изслушваме аверите алкохолици, горе долу това, което сега правя и аз сега с теб. В АА се спазва принципът на анонимност, споделяме спокойно и честно това, което се случва с нас, това е пътят на изцелението, за съжаление няма друга рецепта, изисква се безмилостна честност, и мога да те уверя, че това е най-важното нещо, което ме е измъкнало и мен самата от пиенето. 
Много проблеми има, ето, ти вече усещаш горе долу нещата, колегите, ами как няма да пиеш, анонимността, дали ще се спази от всички, ами как ще споделям, ами ако някой ме види, ако  ...  моят проблем е скрит засега, да ... не се учудвам на нито едно твое притеснение, мисъл, колебание, ВСИЧКО ТОВА Е НОРМАЛНО, и аз съм минала през това !
Срам, страх, и двете неща са израз на едно голямо его, в случая, егото, както на всички алкохолици, голямо, супер хора, важни, грандомани, маниаци, голяма работа и такива, а всъщност -  пияндета, някак си не се вързва, нали ?!?????!!!!!
Не знам какво да ти кажа, много проблеми има, много въпроси, това е така, обаче, ако питаш мен, отново ти казвам, друг път няма,  чета много статии на медицински специалисти по този проблем, защото той не е малък за България, всички твърдят, че това е един от най-успешните начини за справяне с алкохолизма, това е положението !
Че е трудно, трудно е, обаче искам да те попитам, ако продължиш да пиеш, какво ще е, тогава дали ще е по-лесно, как мислиш ...
П.П. И аз търсих по-лесни пътища, но не открих  wink
 
Гост Дата: Понеделник, 10-06-2013, 3:47 PM |Съобщение 65
Група: Гост





Благодаря, Кетхен!

Ако продължа да пия, аз съм свършена. Все едно, както съм сега в канавката, да продължавам сама да се затрия.
От началото на месец март започна да ме наболява и под ребрата отдясно, черния дроб. Петната в паметта ми стават все по-големи, губя връзка със света - предпочитам да се напия, отколкото да изляза. Отказвала съм срещи с гаджето, защото предпочитам да се скатая у дома и да пия. Губя връзка с детето си, не ми се ходи по семейни сбирки, сънувам кошмари, започнах да греша на работа. И като събера всичко това...А и ми предстои да заживеем заедно с приятеля ми. Как ще го лъжа човека - на стари години да се обвърже с алкохоличка. Няма да го допусна. Не знам за егото, сигурно е така, защото вс.което изредих си е огромен егоизъм, мда.
Сега ми остава да направя още нещо. Да разговарям с него, да му обясня къде ще ходя всяка неделя. От там трябва да започна. До сега нямах смелост, но виждам, че се справям, дойде ми кураж, че ще се измъкна от канавката. Та...така.
Хубава и лека вечер, Кет!
 
f_s35 Дата: Вторник, 11-06-2013, 10:43 AM |Съобщение 66
От скоро
Група: Потребител
Постове: 4
Статус: Извън линия
Искам да кажа, че вече пети ден не съм лизвал капка. Да се лъжем, че не ми се е пило, просто няма смисъл. Пиеше ми се. И сега ми се пие, но всячески прогонвам тези мисли от главата си. Миналият четвъртък имах час при психиатър - един от най-дибрите в България, лекуващи алкохолна зависимост. Отидох пиян. Говорихме си с лекаря, не му спестих нищо, абсолютно нищо. И той каза, че всичко е в главата на човек. Ако той, самия не може да се контролира, няма измислено такова вълшебно хапче, което да го откаже отведнъж от алкохола. И е прав. Но въпреки всичко ми изписа коктейл от 3 вида лекарства, които купих още същата вечер. Естествено не можех да ги започна веднага, защото бях на 1.7 литра вино, а и на всичко отгоре си купих и изпих още една бутилка. Както и да е. На следващата сутрин ги започнах. Представа си нямате как се чувствах през деня - като зомби. Добре, че умишлено си бях пуснал ден отпуск. Гледах в една точка и нищо не ме интересуваше. Нищо не ми се правеше. Просто едно голямо нищо. Е, хвърлих 40 лв. на вятъра, защото още в събота ги спрях. Но не пих, въпреки, че ми се пиеше страшно много. Въпреки, че влизах и излизах от нас многократно, виждах се с познати на заведение, пих само вода и сокове. Е, гадно беше, при това много. Вместо да си поръчам вино или бира - вода или сок. Но се справих. Вечерта също - на масата - само вода. Е, друго си е виното, но човек на първо място сам трябва да си помага и това го разбрах много добре. В неделя пак не пих. Върших домашна работа, готвих и нон-стоп обикалях хладилника, но не за пиене, а да ям, защото трябваше да се занимавам с нещо, за да не ми се допие. И  това свърши. Едва вчера осъзнах колко е важно човек да е трезвен и това бе, когато дойдох на работа. Вършех всичко перфектно, постоянно гледах да съм зает с нещо, за да не ми се припие, не отбягвах колегите, както правех преди, когато смърдях от 5 метра. Направо перфектният понеделник. И вечерта - на заведение - студен чай и това е. Нищо друго. Днес е вторник, станах бодър и свеж. С желание дойдох на работа и отхвърлих за 2 часа толкова, колкото преди отхвърлях за цял ден. И не ми се пие....
 
Гост Дата: Вторник, 11-06-2013, 12:10 PM |Съобщение 67
Група: Гост





F S35, браво, поздравявам те!
И аз много се радвах на моите първи 3-4 дни! Карам я полека - гледам днес да не пия, това ми е най-важно. И аз като теб поглеждам често в хладилника, като заместител ми действа явно. Навика да надигам чаша си остана... в смисъл като пия чая сутрин се сещам как със същото отработено движение надигах чашите с вино. Нося си чай сега в офиса - 1,5 литра и той като заместител...Ние сме различни, но може и това да опиташ. Другото, което ми помага е четенето на материали за алкохолизма, Кетхен ме посъветва така. Чета, премислям...много на зле съм отишла. Но няма да се върна назад. Вярно всичко е в главата. Пак ще ти пиша. Ако искаш и ти ми пиши.
Лек и трезвен ден!
 
July Дата: Вторник, 11-06-2013, 12:51 PM |Съобщение 68
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Здравей Лора. Здравей f_s35.
Поздравявам ви и се радвам, че пишете тук. Браво също, че си помагате един на друг и се подкрепяте за да оставате трезви. От опит знам, че ако продължите да го правите, шансовете да се възстановявате са огромни.
"Рядко сме виждали човек да се проваля ако стриктно следва нашият път."
Цитатът е от книгата Анонимни Алкохолици. В АА я наричаме "Голямата книга" Ако искате почетете от тази книга, макар, че е добре да се прави с човек приел програмата на АА, която е там.
Лора, похвално е, че приемаш  от опита на Кетхен, това само би ти помагало. Ако желаеш регистрирай се. Това би улеснило комуникацията с теб.
Още веднъж поздравления. И пишете. Това помага!
 
kethen Дата: Вторник, 11-06-2013, 1:19 PM |Съобщение 69
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравейте, и аз се радвам, че продължавате, това е много хубаво.
Обаче аз не вярвам в никакъв случай, че вече сте се променили, и вече ще сте едни послушни хора, и няма да пиете. Вие само сте поизплашени сега, това ще ви държи известно време, но ще се отпуснете, убедена съм в това, и болестта ще атакува. Никакво отпускане с това заболяване, това първо, и второ, ама много е важно, никаква убеденост, и никакви такива илюзии, че със собствени сили и сами, вие сами, ще се измъкнете от ситуацията, това е болест на егото, егото е болно, и то само няма да се измъкне от болестта. Трябва друг човек и трябва Програмата на АА, това е, иначе болестта е много силна, и си атакува, и атакува там, където са ви слабите места, аз може и да не ги зная, и може никой на света да не ги знае тези слаби места, но болестта ги знае :)))
Отпускане с това заболяване според мен не бива да има !

Предлагам ви една статия за контролираното пиене и за алкохолизма, от специалист, лекар :

http://e-vestnik.bg/16291
 
Гост Дата: Сряда, 12-06-2013, 8:05 AM |Съобщение 70
Група: Гост





Благодаря за подкрепата July! Вече имам двама приятели тук, които ме подкрепят, а до преди 3 седмици бях съвършено сама в пиянските си мисли. Тези дни чета 12- те стъпки.

Кет, нито за миг не съм си и помисляла, че лесно ще се излекувам. Аз нямах, нито имам абстиненция, такава, каквато я описват в статиите, но само аз си знам колко обичам да пия. Този факт е достатъчен, за да се наредя в челните редици на алкохолиците. Осъзнавам и че дори и да не пия една година, аз пак си оставам алкохолик - пак поради причината, че обичам алкохола. Истинската сила в борбата ми сама със себе си сега е, че искам да се променя. Преди месец и нещо влязох в църквата, където съм кръстена, с една конкретна и единствена молба: Бог да ми даде сили да откажа алкохола. Само аз си знам как с негова помощ съм се справяла в други тежки изпитания и съм убедена, че ми дава сили. Хора, които не са вярващи по начина, по който аз вярвам, няма да ме разберат. Но на мен Бог наистина ми помага, най-вече, когато набелязала целта - действам.
Хора, благодаря ви. Благодаря ви, че ми четете постовете, не ме оставихте сама да си пиша...Кет, прочетох статията, моля те, всичко, което ти се стори, че може да ми помогне - пращай ми линк, моля те!

Added (12-06-2013, 10:05 AM)
---------------------------------------------
Здравейте!
И снощи не съм пила. Добре ми мина вечерта, не ми се е допило. И довечера няма да пия.
f s35, пиши ми.

 
Гост Дата: Петък, 14-06-2013, 8:59 AM |Съобщение 71
Група: Гост





Лора, здравей !

Не си писала вчера, какво става с теб, знаеш ли, алкохолизмът няма почивни дни :)))), написах този знак за усмивка, но аз все още тръпна от страх като си спомня как ме унищожаваше тази болест ...

Очаквам да се похвалиш с трезви нови дни !

http://antidrugbg.com/specialist/index/page/1/id/2066
 
kethen Дата: Петък, 14-06-2013, 9:00 AM |Съобщение 72
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Лора, здравей ! 

Не си писала вчера, какво става с теб, знаеш ли, алкохолизмът няма почивни дни :)))), написах този знак за усмивка, но аз все още тръпна от страх като си спомня как ме унищожаваше тази болест ... 

Очаквам да се похвалиш с трезви нови дни ! 

http://antidrugbg.com/specialist/index/page/1/id/2066
 
Гост Дата: Петък, 14-06-2013, 10:14 AM |Съобщение 73
Група: Гост





Здравей, Кетхен!!! Радвам се, че проявяваш интерес!

Добре съм. Във вторник имах важен и откровен разговор с моето момче. Дълъг и труден разговор. Може и да е станал подозрителен към мен, защото му казах нещата, които писах в първият си пост тук. Но така трябваше. Той е отраснал с баща алкохолик, бил е бит, гонен с майката ...от онези ужасяващи човешки истории. Мълча, слуша, мълча...и каза, че е забелязал, разбира се. Но за него съм била много по-различна от неговата среща с алкохолика. Казах му, че не всички алкохолици бият, трошат, но всички са вредни. И за себе си и за другите. Казах му, че неистово искам да променя себе си, начина си на мислене, навика и продължа напред. А той да си реши за себе си. И така. Снощи пържихме риба, имаше бира. Пита: ще пиеш ли бира, пита просто човешки, не усетих някаква подозрителна мисъл, казах не, бирата е алкохол, ще пия вода.
Прочетох статията. Ужасяващо е да знаеш, че алкохолизма е хронична болест. Това и преди време ме изплаши. Все едно сега съм в ремисия...Да видим кой ще надвие, мамка му.
 
kethen Дата: Петък, 14-06-2013, 1:50 PM |Съобщение 74
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Лора, така ти се радвам, браво бе !
Невероятно е откъде си намерила такива сили да проведеш честен разговор, разговор, който разбирам колко трудно се подхваща даже. Браво, смело момиче си ти !
Наистина съм изумена, защото признаваш нещо, което аз нямах сили да призная пред никого, докато не стигнах дъното.  Рискуваш доколкото разбирам отношенията, връзката, любовта ...
Аз лично съм убедена обаче, че ще успееш, защото си честна, ти избираш честността и открито признаваш проблема. Освен това имаш желание да действаш и желание за промяна.
Обаче искам да ти напомня отново, това, което ти пиша сега, и което ти ми пишеш, са само едни общи приказки така да се каже, обсъждаме проблема, но не го решаваме, ако може така да се изразя.
Много хубаво си прочела и разбрала, алкохолизмът е хронична болест, примерно ще мине месец, няма да пиеш и ще си кажеш, ок е всичко, защо така пишат, плашат, толкова много приказки, примерно, обаче тази болест си иска своето, ще дойде някакъв момент, нещо като бяло петно, и тогава няма да знаеш защо си купила алкохол и защо си го изпила, просто няма да можеш да отговориш защо, това го пиша, защото съм го преживяла. 
Не бива същевременно да се плашиш от нищо, много хора, много са показали с живота си, че е възможно да си алкохолик и да не пиеш, и да си стабилен и спокоен и даже ЩАСТЛИВ.
Последно пак да ти кажа да не се плашиш, има много събратя и сестри, които с радост ще ти помогнат, имаме вяра в АА, имаме си  Програма, има Бог ! 
Успех сега в почивните дни !
 
Гост Дата: Петък, 14-06-2013, 2:33 PM |Съобщение 75
Група: Гост





Ех, Кетхен. Нещата при нас са от 5 години, с този човек ще ми минат старините-надявам се. Човека верно е свестен.
Не съм толкова смела, Кет-стана така: в понеделник той почиваше, сготвил, отивам след работа. С машинално движение вади две чаши, налива розе. Аз казвам-не, не ми сипвай, той...изумен. Казвам, не ми се пие, имах тежък ден, вие ми се свят. Той нищо повече не каза. Той по принцип не пие, като сме заедно, ако аз изпия 5 чаши, той пие 2 и така. Прибрах се и цяла вечер се въртях. Не става така...трябва да събера кураж...няма да го лъжа, трябва да знае. Като не смея да призная пред детето си, трябва да призная на него.... и така във вторник, когато пак ми сипваше розе, карах направо: казах: мисля, че съм алкохоличка. Последва мълчание и после до 12 вечерта си правих душевно харакири пред този мъж, които не ми е любовта на живота, но ми е най-добрия приятел. И си го обичам. И той ме обича, знам. Не съм на 20г.

Кет, това, което ми дава кураж е, че психологическите чаркове имат свойството да се възстановяват. След като съм си прерязала моите с едно доброволно изгнаничество в алкохола, редно е отново да ги потърся, подхраня в себе си с Божията подкрепа.
За АА мислих и коментирахме. И на това ще му дойде времето. Искам да направя месец, да видим.

Благодаря, че отново ме подкрепи. Благодаря, Кет!!! Емотка за целувка!!!
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » ЛИЧНИ ИСТОРИИ
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz