ЛИЧНИ ИСТОРИИ - Page 7 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » ЛИЧНИ ИСТОРИИ
ЛИЧНИ ИСТОРИИ
Гост Дата: Четвъртък, 20-06-2013, 2:33 PM |Съобщение 91
Група: Гост





Кет, инфото ти е безценно за мен.
 
kethen Дата: Четвъртък, 20-06-2013, 3:04 PM |Съобщение 92
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Има още нещо важно, за което много често говорим, осъзнаването на проблема е едно, много важно стъпало, бих казала, ама много важно, осъзнаването, проумяването, запознаването с литературата, четене, информация.
Обаче, виж сега, моето съзнание работи по някаква грешна програма, просто програмирането нещо не е наред, или се е объркало, в даден момент, и си работи така. Някои хора виждат, че предаването нещо не ми е наред, обаче не ги интересува, други ги интересува и ми казват съвсем доброжелателно, но аз отричам да е така, и това продължава, докога, ами докогато както при мен се получи, една сутрин, много рано една сутрин ... да стоя пред една бутилка бира и да се чудя, дали да я изпия тази бира, има ли смисъл да я пия, след като отивам на лечение, но в същото време един друг глас да ми казва, абе що пък да не я изпия ...
И я изпих, и още помня този момент, и мястото, и всичко, и ми е запечатано в съзнанието като най-нелогичната ситуация в живота ми !!!!
Съзнанието, което не работи вече в полза на собственика му, е болно съзнание, то не работи в режим на пазене и съхранение, а работи в режим на разрушаване, ето така, ако мога малко метафорично, да се изразя.
Болното съзнание не съзнава, че е болно, и си прави неща, които продължават да разрушават организма !  
Няма как сами да си помогнем, няма, трябва друго съзнание отстрани да погледне и да види какви са повредите, и да ги покаже. После трябва работа, нали разбираш, говоря за съзнание, което определя личността и нейния характер, говоря за промяна на съзнанието, което да доведе до промяна на характера и личността, ето това може да стане само с помощта на Бог, как иначе мога да очаквам да се промени нещо в мен, като съм на толкова много години ?!?
Ще ти пиша утре отново !
Чао засега и хубава вечер !
 
Гост Дата: Четвъртък, 20-06-2013, 4:23 PM |Съобщение 93
Група: Гост





Благодаря, Кетхен! Пак няма да се спи тази вечер, ще се мисли. Така става, когато ми пишеш изстрадани неща. Благодаря ти.

Хубава вечер и на теб!!!
 
Гост Дата: Петък, 21-06-2013, 8:08 AM |Съобщение 94
Група: Гост





Здравей, Кет!

Само набързо минавам да кажа, че и снощи не съм пила. Днес няма да е леко на работа. Пиши ми
Хубав ден!
 
kethen Дата: Петък, 21-06-2013, 9:28 AM |Съобщение 95
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей, Лора !
Браво на теб, оказваш се боец и ти, продължаваме !
Ами за фундамента, това е алегория, вдъхнових се, но си спомням ясно една картинка от старата сбирка, на едно дърво, с изгнили корени, и дърво със здрави и яки корени. Ето това също е нещо като алегория. Фундаментът или коренът ми, който може да дава сили, и е устойчив, може да идва само от Бог, там има здрав корен и могъщ фундамент. 
Управлението на живота си, което всеки един алкохолик е опитал, със своите си човешки сили, е претърпяло провал !
За съжаление, ние признаваме, че вече не можем да управляваме живота си, със своите си сили, предаваме се, и така показваме, че сме готови да приемем нови идеи, да приемем помощ и да потърсим нови сили другаде, за да живеем по-нататък !
Ето това е, звучи приказно, и някак далеч от реалността, но повярвай ми, точно което звучи най-приказно, е най-близо до реалността !
Хубав ден, пак ще ти пиша !
 
Гост Дата: Петък, 21-06-2013, 11:01 AM |Съобщение 96
Група: Гост





Кет, правя-струвам, намирам време да погледна дали се ми писала! biggrin

Аз си имам една моя си молитва, тя не е нещо особено, но е лично и когато имам нужда от сили си я повтарям и винаги ми дава сили. Така казано няма да бъде разбрано от мн.хора, но аз си я нося в душата и всеки път, когато ми се допие си я повтарям до откат. Някак се събирам от нея и продължавам. Даже някак виждам силует с една блага усмивка. Това сега , което казах може и да накара някого да зареве от смях, но не ми пука - факт е.
Искам още да ти пиша, но тук е лудница и не мога спокойно да ти разкажа и
Пиши ми за егото
 
kethen Дата: Петък, 21-06-2013, 1:53 PM |Съобщение 97
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Лора, ще ти напиша само молитвата ни за смирение, в АА :

Господи, дай ми смирение, за да приема нещата, които не мога да променя,
смелост, за да променя нещата, които мога,
мъдрост за да прозра разликата между едните и другите !
Търпение, за нещата, които изискват време,
благодарност, за всичко, което имам,
толерантност, към хората с различни проблеми,
свободата, да живея извън ограниченията на своя предишен опит,
способността, да чувствам Твоята любов към нас и нашата любов един към друг, 
и ми дай силите да станем и да продължим отново,  дори тогава, когато това ни се струва невъзможно !
Амин !

За егото ще ти пиша :))))
 
Гост Дата: Понеделник, 24-06-2013, 8:08 AM |Съобщение 98
Група: Гост





Кет, първите три реда от молитвата ги знам, няма такава мъдрост просто!
Търпението ми куца...човек на действието съм, ма там трябва да се поработи...
Благодарността е нещо, което винаги отправям към Бог, защото всички шамари, които съм получила са ми били от голяма полза.
Толерантността и тя ми куца, особено когато шефа ми се извърти и обвини мен пред клиентите, че ми е казал нещо, а не е. Мда.

„За съжаление, ние признаваме, че вече не можем да управляваме живота си, със своите си сили, предаваме се, и така показваме, че сме готови да приемем нови идеи, да приемем помощ и да потърсим нови сили другаде, за да живеем по-нататък !”

Ето това не знам как ще го постигна. Аз не мисля, че нямам в себе си ресурс да се справя. Напротив. Съвместявам ги, боря се с порока си и знам, че това е с Божията помощ. Няма как да не е. То е преплетено. Така го усещам. Не го обясних хубаво.
Днес нямам дар слово.
Аз леко съм се спекла от това, че гаджето се прибира тези дни. Не че нещо...разговорите ни изобщо не докосват болната тема. А от друга страна се чувствам, как да кажа....някак пораснах от диалога ми с теб. Най ми е хубаво да вляза тук сутринта и да ти кажа, че не съм пила. Аз на него това не го казвам, а и той не пита.
Айде, Кет, хубави почивни дни! Аз утре пак съм на работа, но не в офиса и ще ти пиша в понеделник.

Added (24-06-2013, 10:08 AM)
---------------------------------------------
Здравей мила Кетхен!
Само набързо да кажа, че вс.е наред, не съм пила и довечера също няма да пия. Това ми стана като девиз, на който мн.се радвам!
Добре ми мина неделята, не ми се е препивало.
Пиши ми нещичко!
Лек ден, пак ще вляза.

 
kethen Дата: Понеделник, 24-06-2013, 10:08 AM |Съобщение 99
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей Лора,
Браво, радвам се много, че не пиеш, много се радвам, че четеш и слушаш !
Мислих днес да ти пиша повечко, но съм с лека мигрена, и не ми идва отвътре както ти се изрази, дар словото, ако го има изобщо де, хехе ! Това е знак за мен да ти копирам цитати от Голямата Книга на Анонимни алкохолици, за егоизмът, който е коренът на всичките ни беди. Надали бих могла да го опиша по-добре.
Чети мила, и дерзай, ако знаеш само колко важни стъпки правиш в живота си !
Това е от глава пета, Как действа Програмата, от Голямата Книга :
"...Първото изискване е да бъдем убедени, че всеки живот, който е изграден върху своеволието, не може да бъде успешен. На тази основа ние почти винаги влизаме в противоречие с нещо или някого, дори когато мотивите ни са добри. Повечето хора се опитват да живеят, като разчитат само на собствените си сили. Всеки човек прилича на актьор, който иска да изнесе целия спектакъл - опитва се да аранжира осветлението, балета, постановката и другите актьори както на него му харесва. Само ако можеше да наложи собствените си виждания, само ако хората постъпваха както той иска, представлението би било прекрасно. Всички, включително и самият той, биха били доволни. Животът би бил чудесен. В опитите си да наложи своите виждания нашият актьор понякога е много изобретателен. Той може да бъде мил, внимателен, търпелив, щедър; дори скромен и самопожертвователен. Отдруга страна, той може да бъде дребнав, егоистичен, себелюбив и нечестен. Но както повечето човешки същества, той най-вероятно притежава различни черти...
...Егоизъм - егоцентризъм! Ние смятаме, че това е коренът на нашите беди. Гонени от стотици форми на страхове, самозаблуда, себелюбие и самосъжаление, ние настъпваме хората и те се бунтуват. Понякога ни нараняват, привидно без причина, но ние неизменно откриваме, че някога в миналото сме вземали решения, мислейки само за себе си, които по-късно ни поставят в положение да бъдем наранени.Така че, според нас ние самите причиняваме всичките си беди. Те извират от самите нас, а алкохоликът е един краен пример за бунт на самоволието, макар че самият той обикновено не е съгласен с това. Преди всичко ние, алкохолиците, трябва да се освободим от този егоизъм. Трябва да се освободим или в противен слушай той ще ни убие. Бог прави това възможно. И често изглежда, че без Неговата помощ не можем напълно да се отървем от егоцентризма си. Много от нас имаха в излишък морални и философски убеждения, но не можехме да живеем само с тях, дори когато ни се искаше. Нито пък можехме да намалим егоцентризма си само с желание или със собствените си сили. Трябваше ни Божията помощ..."
 
Гост Дата: Понеделник, 24-06-2013, 2:21 PM |Съобщение 100
Група: Гост





Здравей, Кетхен!
Прочетох внимателно.
Започнах да пия след преживяна огромна скръб. Но причината не е важна. Още утре може да ми се случи нещо подобно и тогава какво? Пак ли ще започна да ходя пияна-заляна.
Имах тежък семеен живот, разбирай и с побои и тормоз, нищо, колко отговорна и примерна бях като съпруга, вечно в напрежение да не сбъркам някъде, защото следваше обичайното. За егоизъм от моя страна не можеше да се говори, аз нямах нищо и нищо не исках, само гледах да си опазя детето. Бях уста без език. Човек без достойнство. Не можех да се противопоставя, страха ме беше сковал. Както и да е. После Бог ми помогна и го извади от живота ми, вярвам завинаги. После имах късмет да се запозная с чудесен човек, да се почувствам така, както бях забравила, че може. Така 6 години. Сигурно тогава съм станала егоист. Но може и преди това да съм била, знам ли. После този човек си отиде. Няма да казвам, че Бог ми го взе, просто си отиде. А аз се пропих. И да, самоволието ми взе връх. Горе-долу най-важното ми беше да се напия вечер. Работата си я вършех-нямаше начин. У дома обаче обичайно само присъствах. Е, не бях съвсем абдикирала от задълженията си, но друго си е да се скатаеш и само да си пиеш необезпокояван. Как ги е изкарало тези години умното ми дете, не зная. Тотален егоист станах, така е. Сега е настанало надявам се друго време, време да градя отново. Дано Бог ми прости глупостите и детето ми също.
Моето момче се връща утре. Мисля още тази вечер, съвсем спокойно и без притеснение да го помоля да махне виното от тях.
Лека, Кет! Ще ти пиша утре.
 
kethen Дата: Понеделник, 24-06-2013, 9:08 PM |Съобщение 101
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей Лора, 
пиша ти късно, но исках утре като отвориш пощата и да имаш писмо, защото ти заслужаваш внимание и поздравление. Прояваваш здрав разум, много се радвам, на първо място, продължаваш да споделяш, имаш желание за промяна, и действаш в много правилна насока, разбира се, че ще помолиш да прибере алкохола от дома си твоя приятел, имаш право на това.
В къщи почти три години няма алкохол, преди това винаги е имало алкохол, но татко така се изплаши с мен, че не посмя да държи тук алкохол. Едва сега, след три години, си купува някоя кутийка бира, но това е едва след три години. Бъди внимателна, предпазлива, пази се, много правилно ми се вижда на мен твоето решение, алкохолимът е коварна болест, не се знае в какъв момент какво ще ти дайде наум, ти си крехка, много правилно.
Прочетох внимателно историята ти, съжалявам, страдала си доста, но много правилно разсъждаваш, това не може да е основание за пиене.  Аз съм мислила и по този начин, има толкова много жени, които са минали през трудности и перпяствия, нима всички се наливат и падат и залитат ?!?
Има толкова объркани, малтретирани, разведени жени, с деца, които не се сещат за алкохол. На мен лично много силно въздействие ми напрвиха жените, които срещнах при лечението си на алкохолизъм, жени с психически заболавания, които никога не са работили, никога, които и никога няма да работят, които са извън обществото, никога не са били в него, никога не са имали професионална реализация, нито кариера, нищо, пиша ти за жени, примерно болни от шизофрения, които така смирено приемат състоянието си и съдбата си, че ме накараха да се замисля много сериозно. Спомням си добре, имаше една млада и много приятна жена, с която се сприятелихме, с две дъщери, мъжът и идваше и и носеше само цигари, нямаше възможност за друго, а дъщерите идваха от време на време да я видят, тя ми сподели, че те се срамуват от нея, от заболяването и и състоянието ми, така ме разчувства тогава тази жена, така покъртително ми се видя това. Тя никога не се беше сещала да пие, защото примерно, е толкова болна, и толкова сама, и така извън обществото и така нататък ... Смирението на тази жена ме накара много сериозно да се замисля върху моето собствено поведение, за моя живот, за моето бъдеще.
Смирение, тази християнска добродетел, която така успокояващо звучи, отдавна не беше позната като състояние на духът ми и на душевното ми равновесие преди да стигна до Анонимни алкохолици. Оказва се, че това е основна характеристика на християнската душа, която наистина се стреми към Бог и търси пътя си. 
Лека нощ сега, утре ще продължим !
 
Гост Дата: Вторник, 25-06-2013, 9:26 AM |Съобщение 102
Група: Гост





Здравей, Кетхен!

Писала си ми!!! Благодаря ти! biggrin
Много ми е интересно да те чета, колкото и литература да бях изчела, нещата едва ли щяха така да ме накарат да се замисля. Ти пишеш от личен опит и другото интересно е, че са ми близки твоите редове, начина и за нещата, които пишеш. Абе не е случайно, че ме намери.
И снощи не съм пила и довечера няма да пия.
Лека сега!

Added (25-06-2013, 11:26 AM)
---------------------------------------------
Кет, в клиника за зависимости ли си била? Изтръпвам от ужас като си помисля, че мога да попадна там.

 
kethen Дата: Вторник, 25-06-2013, 11:51 AM |Съобщение 103
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей Лора,

ами какво да ти кажа, първосигнално, разбирай старото ми аз, като те прочетох, си помислих, че ето на, аз съм повод за самосъжаление, защото колко горчиви неща съм преживяла, обаче след това веднага помислих по новия начин, моето страдание да е в помощ на друг човек, и така той да не страда, хм, сигурно мислиш, че така изведнъж е станала промяната, да започна да мисля така, как да се изразя, глобално, или така, както Бог иска... Не, изстрадано е, сега ми се вижда като сън, или все едно не съм била аз, но беше, да, беше, това с алкохола, с лекарствата, с мъката, със зависимостта от друг човек, беше в живота ми ! Но се отвличам, емоционално ми въздействаха думите ти, съвсем нормално е да ти е интересно и да има полза от това кореспондиране, защото почти не се среща да прочетеш истина в нашата мила страна, и човек се загубва, поне аз така го усещах, няма истина, никой не говори истина, хората си говорят за сметките за ток и вода, за почивката на море, за новия слънцезащитен крем, за  новата версия на уорд или някоя друга програма, за промоциите, ето такива неща ... и няма истина, и се губи истината, и аз се загубих, така съм се чувствала аз. Затова знам колко е важно да прочетеш малко истина, това може да те излекува, приближаването към истината. Ама съм емоционална и аз днес, хихи...
Бях на лечение, да, не в клиника обаче, а в отделение за психични заболявания, в които приемат и такива случаи като мен, диагнозата ми беше тревожно някакво си състояние с алкохолна злоупотреба, сигурно не съм точна, но приблизително това пишеше. Ама какво пише, какво не пише, мога да ти го кажа по прост начин, не можах да спра да пия, нещо се случи с мен и не можах да спра, пиех денонощно, или поддържах едно и също количество алкохол в кръвта си, и не можех да го спра този процес. От това произтичат много неща, нарушено физиологично състояние, невъзможност за нормален биологичен цикъл, невъзможност да се работи, невъзможност да се общува, невъзможност да се живее ...
Нека се поучиш добре и да се стреснеш, защото, искам да те уверя, това, което ми се случи на мен, е само едно така да се каже, дръпване на ухото, Бог ми го поиздърпа и ми показа какво се получава, ако човек съвсем се омотае в своеволието, искам да кажа, че съм свидетел на още по-страшни ситуации, случаи, падения и ... смърт !!!!!!
Айде, лека работа !!!!
 
Гост Дата: Вторник, 25-06-2013, 1:36 PM |Съобщение 104
Група: Гост





Кет, аз по природа съм спокойна, обаче след нещастието поне две години се събуждах с тревожност, а вече след като започнах да се наливам, това ми стана ежедневие. Помощ от лекар не съм търсила. Чела съм по форумите за паническо разстройство, нямах обаче характерните симптоми. Но че изпаднах в депресия си е ясно. И пак не съм търсила помощ. Глог, мента и валериан, не че ми помагаше. Възпитана съм така: няма такова нещо като да изпаднеш в дупка. Всичко зависи от гледната точка – като не ти харесва нещо, виж го от друг ъгъл. Няма такова нещо да си слаба. Всичко зависи от теб и като позатънеш примерно, сам се хващаш за косата и се издърпваш. Ако похленча пред майка, тя казва-стегни се, горе главата, ще се справиш, ти винаги се справяш. Няма такъв силен дух като нея. През 2010г. два месеца я гледах с памперси, получи лек инсулт. Като се пооправи малко отсече-донеси ми гърне, ще се влача, но повече няма да си карам детето да ме мие. Ако след работа се застоявах в къщи да и помагам, ме гонеше-нищо ми няма, излизай, няма да позволя да си съсипеш връзката заради мен. Ей такъв човек е. Не че е сурова, не, обаче е желязна. И брат ми е такъв. Аз станах малодушна. Както и да е. Обаче ината от нея съм наследила. Айде да кажа волята. И от нея наследих благоговението пред Бог, брат ми е пълен атеист. И пак от нея наследих страха от успокоителни лекарства. Имах вуйна, която ежедневно беше като дрогирана, от малка ми се показваше нейната слабост, показваше ми се как човек затъва като се предаде сам и ей такива неща. Вечерите, когато гледах майка се наливах тихичко и тайно, криех си бутилката в един сак, пия огромни глътки направо от бутилката, грабвам после лукче и така.
Решила съм обаче, ако както казваш ти, изпадна в бяла дупка и примерно си купя алкохол/нещо, което в момента ми се струва невъзможно/ , но направя ли го, отивам директно на психиатър.
Хубава вечер, Кет! Ще ти пиша утре.
 
kethen Дата: Вторник, 25-06-2013, 2:20 PM |Съобщение 105
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Лора, провокира ме да ти напиша, само два реда, обаче е ВАЖНО,  всичко, което си написала е много хубаво, имам какво да ти напиша и аз по този повод, обаче, обаче, момент ... ние за какво сме се събрали, да не забравим за какво сме се събрали, не за да разкажем какво ни се е случило досега в живота, не, ние сме се събрали, за да видим как при всичко, което ни се случва, на нас ни се налага да пием винаги, винаги, винаги .... !!!! Ако сме тук за обикновено споделяне, то всяка средна приятелка ще свърши работа, не !!
Има нещо, което тотално се налага да се преразгледа, което тотално да се погледне от друг ъгъл : "... няма такова нещо като да изпаднеш в дупка. Всичко зависи от гледната точка – като не ти харесва нещо, виж го от друг ъгъл. Няма такова нещо да си слаба. Всичко зависи от теб и като позатънеш примерно, сам се хващаш за косата и се издърпваш.... "
ето това не е вярно, НЕ Е ВЯРНО, НЕ Е ПРАВИЛНО, НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА !!!
Ако си алкохолик, като мен, който е опитал докрай силите си за справяне с проблема - алкохол, и не е успял, има такова нещо като дупка, има, има пропадане, има, в момента на падането няма гледни точки, има отвратителна болест ... има слабост, има ...
Самият Айнщайн е казал, че ако самото нещо създава проблем, то самото не може да го реши, не съм точна, но това е идеята, или, ако моята психика създава някакъв неправилен образ на света, то тя няма как да ми помогне да преодолея това и да променя виждането си за света, нали разбираш, аз ти го писах това преди време.
Това, което майка ти казва, е правилно,  НО ТО Е ПРАВИЛНО ЗА ЕДИН ЗДРАВ ЧОВЕК, НА КОГОТО СЕ КАЗВА, СТЕГНИ СЕ, ОПРАВИ СЕ, НЕ ХЛЕНЧИ, МОЖЕШ !!!!  Но ти не си здрава, ако един човек се налива всеки ден, всеки, и не може да го преодолее, ако вижда, че това вреди на здравето му и продължава да пие, АКО ВИЖДА, ЧЕ АЛКОХОЛА ВРЕДИ НА ЗДРАВЕТО МУ И ПРОДЪЛЖАВА да го пие, ТО ТОЙ НЕ Е С РАЗУМА СИ !!!
Прекрасно, че не си се хванала с лекарствата, аз пих спокойно лекарства с алкохол, защото ми харесваше, абе ...
Айде, утре пак, че се вдъхнових нещо !!!
Чао !
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » ЛИЧНИ ИСТОРИИ
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz