Добре дошли! - Page 2 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Добре дошли!
сергей Дата: Събота, 07-03-2015, 2:24 PM |Съобщение 16
Група: Гост





Здравейте приятели от АА , казвам се Сергей и съм един от многото , който има нужда от помощ . С изненада установих , че не мога да се справя сам с този проблем . В началото " гаврътвах " две- три чашки хей така - за настроение , до като стигнах до сегашното си положение да загубя приятели работа , а сега на път и семейство . Сутрин се чувствам ужасно и ми иде да се гръмна , но изглежда ми липсва даже и смелост . Не мога да гледам никого в очите , защото осъзнавам напълно падението си , не работя , с нищо не се занимавам и накратко казано живея като търтей . Опитвах да си намеря работа , но много скоро разбираха , че съм алкохолик , даже не докарвах и до заплата . На 56 е трудно да сменя стереотипите си на ежедневие и малкото моменти , когато се занимавах с нещо полезно все повече ми изглеждат безсмислени и досадни . На младини бях самоуверен и с лекота ( сега поне така ми се струва ) преодолявах всякакви трудности , до като сега не мога да се справя с елементарен отказ от онази чашка , която разлива топлина по цялото ми тяло - отпусвам се и всичко ми се струва леко и приятно , и така до втората ..... третата .... Някога си мислех , че мога всичко и че няма невъзможни неща , сега разбрах , че нищо не знам и все повече пребивавам в някакъв театър на абсурда с едни и същи декори , актьори и публика . Дали има измъкване ? Едно единствено топли душата ми и това са песните на Висоцки ( владея перфектно руски ) и колкото повече го слушам , толкова почвече откривам в тях себе си ... е, добре , поне днес ще се опитам да не пия ..... sad
 
Гост Дата: Неделя, 08-03-2015, 0:53 AM |Съобщение 17
Група: Гост





Здравейте, аз съм хазартнозависим от Варна , въпросът ми е следния , дали в групата на АА приемате хора с други зависимости като например хазартната?
 
сергей Дата: Понеделник, 09-03-2015, 1:40 AM |Съобщение 18
Група: Гост





Вече близо 36 часа без алкохол . Не издържам . Пих някакви чайове и компоти , на които почти не усетих вкуса . Като ми се допие ракия , си сипвам чаша вода до горе и я пия на екс - ей , Богу опиках се целия , днеска да тичам през пет минути до клозета . Боли ме глава и ми се пие нещо " твърдо " гориво ужасно - не знам дали ще изкарам до утре . ( махнах ракията от хладилника да не я гледам ..... ( опитах и с физически упражнения , но взе да ми се гади ) на първо време ме интересува как да постигна състояние да не мисля за пиене .... само една глътка , не повече .... или да изчакам поне още един час .....

Added (09-03-2015, 1:40 AM)
---------------------------------------------
....пич, що за зависимост е това за хазарта ? Разправи повече какво чувстваш и за какво става въпрос . На времето бях се чалнал по тото и бинго и на моменти ми се струваше , че играя не толкова заради самата печалба , колкото до неистовото желание да се случат точно тези числа и никои други ..... в последствие свършвах парите и играта " приключваше " ..... беше ми интересно повечето заради самата игра , от колкото някакви други подбуди ..... след това си смених работата ( на която бая се изморявах и не ми оставаше време да се занимавам с това и там нещата приключиха .... )

 
elica Дата: Понеделник, 09-03-2015, 7:55 AM |Съобщение 19
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здравейте и двамата (гост и сергей).
 
По реда на включването ви :

Гост, при нас са идвали и идват хазартно зависими. Дванадесет стъпковата програма, по която се възстановяват алкохолиците, в последствие е адаптирана и за зависими от хазарт, наркотици, лекарства и т.н. зависимости.  Аз също съм от Варна, в града има две групи на АА и една на АН. Би могъл да се регистрираш тук и да разменяме съобщения на "лични". Инфо за местата, дните и часовете на сбирките виж тук :

http://www.aa-bg.info/index/grupi_na_aa_v_bulgaria/0-6

Успех!

сергей,

дано да си изчакал и този час, за който си писал рано сутринта, дано да си отложил първата глътката и до момента. Ако си като мен знам, че с една глътка нещата не приключват...

Продължавай с течностите, изхвърли алкохола. Началото е най-трудно. Знам какво е да си абстинентен. Но абстиненцията в един момент минава. Просто опитай да не пиеш само днес.
Не зная от кой град си, но на доста места вече има групи на АА. Виж в линка, който сложих по-горе. Ако в твоя град има ти препоръчвам да идеш на сбирка. Там ще си със себеподобни, аз особено в началото се чувствах защитена, когато бях на сбирка, като застрахояка ми бяха срещите с други възстановяващи се алкохолици, зареждаха ме и ми даваха сили да не пия в този ден.
Ако в твоя град няма сбирки просто се обади на някой от телефоните, без значение на коя от групите, и разговаряй с човека отсреща за всичко, което те трови в момента, задавай въпроси смело. Той е като теб и вече е преживял това, което ти се случва в момента. Има опит, от който ти може би имаш нужда сега.

Моля се да надникнеш пак тук и да си устискал на първата чаша, братле.
 
Гост Дата: Четвъртък, 19-03-2015, 11:51 PM |Съобщение 20
Група: Гост





Здравейте, със сигурност не ми е тук мястото, моят съпруг е алкохолик, не аз.Но съм отчаяна - от 8 часа сутринта е на водка, до вечерта, когато вече е пиян, неадекватен, заядлив, сприхав, плаче и се смее през пет минути и накрая се скара без повод с мен или синът ни...И така вече три години, но подозирам че е от пет.Не съм се сблъсквала с алкохолици и не подозирах дълго.Имаме проблеми с едно от двете ни деца, с част от най-близките роднини, с малкият ни бизнес, тъпата криза и като капак аз и синът ми сме зависими финансово от него, а той пие и ни намира безкрайни кусури...променя си настроението , мнението - въобще, живеем в някакъв ад.Всеки започнат от мен спокоен разговор, завършва със скандал от негова страна и нежелание да разбере състоянието си...Преди две години припадна пред наши приятели, напика се пред детето си, викнах линейка, стресна се малко . Накарах го да се прегледа, оказа се че черният му дроб беше зле, започна да пие лекарства, да се храни , кротна се малко.Кризата ни удари малкият семеен бизнес, единственият ни доход, останахме за известно време без пари, пък лекарствата скъпи, спря ги и ... познайте?! пак започна да пие.Каквото и да го нервира - пие.Семейството ни се разпада на парчета, но той не вижда.Как да го накарам да разбере в каква дупка влиза, как да върна предишния човек, как да му помогна?Страдаме двама около него, но той мисли че умишлено го дразним.Дайте съвет, някой успял ли е в подобна ситуация да преодолее такава криза?Моля за помощ!
 
Жоро Дата: Понеделник, 23-03-2015, 0:50 AM |Съобщение 21
Група: Гост





Здравейте , аз съм хазартно-зависимият , който беше питал, дали се приемат хазартно зависими! Радвам се , че има място, където да работя по 12 стъпковата програма! Тъй като във Варна няма група на Анонимни Комарджии и затова се обърнах към АА , но хазартно и алкохолно зависимите имаме горе долу еднакви проблеми с разликата че едни са зависими от алкохол, а други като мен от хазарт! smile
Смятам , че взаимно комарджиите и алкохолиците можем да си помогнем един на друг!

Иначе за мен!
На 25 години съм , на 12 години започнах да търкам билетчета от лотарията и да играя тото 2 , после на 14 години започнах да играя Еврофутбол, на 17 години казино , рулетка, машинки, бинго и всякакъв вид комар!
Преди 1 година вече играх само Еврофутбол, но до такава степен се бях пристрастил , че всичките си пари изигравах там!
Още утре ще гледам да се включа в някоя група!

Added (23-03-2015, 0:50 AM)
---------------------------------------------
Иначе от 1 Март съм сух - тоест на съм играл комар! Все пак 22 дена са си 22 дена! smile

 
elica Дата: Понеделник, 23-03-2015, 8:12 AM |Съобщение 22
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здрасти Жоро! smile

Браво за 22-та чисти дни.

Поздравявам те и за решението ти да се включиш в група. Днес има сбирка в Католическата църква, от 18ч. Утре  - на ул.Иван Рилски 27, от 18,30. Ще се радвам да се видим там. smile

И пиши, ако имаш въпроси.
 
nedyalkagadnyarka Дата: Неделя, 26-04-2015, 7:02 AM |Съобщение 23
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Здравейте. Имам сериозен проблем с алкохола. Засъжаление имам идиотския навик да пия стотина грама сутрин - не съм съвсем сигурна дали това сутрешно пиенее отговор на абстинентни прови или просто е някакъв навик. След това денят тръгва зле.
Днес се опитвам да не пияот сутринта, но ми е доста "шугаво". Заклела съм се да устискам поне до вечерта.  Можете ли да ми дадете съвет как да оцеле днес:)
Благодаря. Още има ли начин да се свържа с някой от АА по скайп или по телефон? Видяла съм срещите на АА в моя град.
Нова съм във форума и не съм сигурна дори дали поствам като хората:)


Съобщението поправено от nedyalkagadnyarka - Неделя, 26-04-2015, 7:04 AM
 
elica Дата: Понеделник, 27-04-2015, 7:23 AM |Съобщение 24
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здравей! И добре дошла.

При мен сутрешното пиене на 100 гр. не беше навик. Без него изобщо не можех да "вляза" в деня. Беше ми нужно, за да преодолея тремора в ръцете, да успокоя мозъка, да ми изчезне тревожността от деня, който настъпва, а аз нямам никакви сили да го посрещна и да се справя с нещата, които ми носи.
Това за АА е добро, много добро, ако решиш да посетиш сбирка. Това на мен ми спаси живота. В АА съм от шест години.
Как да оцелееш? Като не пиеш само днес. Като не се заиграваш с мисълта за алкохол и като извъртиш "филма" до край - какво се случи предния път, когато пих. И като се обадиш на "приятел", под това имаме предвид алкохолик, който не употребява и се възстановява с помощта на 12-те стъпки на АА. Всичко това са само предложения, разбира се. Но на мен в началото много ми помагаха.
На "лични съобщения" ще ти оставя телефона и скайпа си.
И пиши тук. На разположение съм.
Успех!
 
filme1 Дата: Петък, 15-05-2015, 6:25 PM |Съобщение 25
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
След многобройните съжалявам,от утре спирам,повеченяма и хилядите празни обещания дойде и моят ред да  кажа...Здравейте казвам се Калоян,на 23 години
съм и съм алкохолик.Първата си бира изпих на 12 години,а на 15  вече бях завършен алкохолик,тогава за пръв път
посетих и токсикологията.На  19 за пръв
път заради зверското си пиянство имах проблеми и със закона,но и тогава не
смятах ,че имам  проблем със алкохола.Имах прекрасна приятелка,нослед  многобройните  ми пиянски скандали,обиди,унижения и дори
физическо насилие ме заряза и със право,но и тогава  алкохола не беше виновен.И от работа ме
изгониха,пълна трагедия няма какво да драматизирам защото повечето от вас знаят
какво е да  си във адът на алкохола.За малко
време  ходих на психолог,успях да спра за
крато със пиенето и влязох във университет,но 
не след дълго пак си започнах по старому.искам да спра да пия,виждам във
какво се превръщам,не харесвам това което сутрин виждам в огледалото,виждам как
ме гледат родителите ми.Искам да заживея един трезвен и пълноценен  живот ,но  се опасявам че чрез пиянството  си 
отвратих всички на които им пукаше за мен. Извинявам се за романа който написах,но просто искахда споделя та да ми олекне.
 
July Дата: Неделя, 24-05-2015, 3:50 PM |Съобщение 26
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Много е хубаво, че споделяш. Остани с нас. Вече не си сам Калоян :))
 
elica Дата: Четвъртък, 06-08-2015, 7:43 AM |Съобщение 27
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здравей, plamik.

Да, форумът е активен. На разположение сме.
 
severina3 Дата: Сряда, 25-05-2016, 3:31 PM |Съобщение 28
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Здравейте! Аз съм Руми и съм  алкохоличка! Сега съм на детоксикация, защото последните две седмици прекалих много. На 44 съм. Докато си "разхождах" кучето, седнах пред една къща, и не успях да стана, мина една комшийка, явно видя, че съм неадекватна, а кучето е до мен! Попита ме какво ми е... Не помня какво й отговрих. Помня само, че тя ме остави да си седя там. Успях да стана и не зная как съм стигнала до входа на блока, там пак се строполих. Дълго време се мъчих да стана. Чувството е ужасно, когато се ползваш с уважение от съгражданите си, и изведнъж Бааааам, истината излиза наяве. А кучо лае в несвяст, за да "повика някой да ми помогне". А толкова исках да замълчи. Станах, и хоп, една друга комшийка се появи, да вика ли 112 ме попита. Казах й, че ще  се оправя сама. И се прибрахме. После излязохме с кучо чак през нощта, за да не ни види никой. Мъжът ми беше отишъл при майка си. Една седмица ме беше оставил сама, за да се спаси. През тази седмица подал жалба от мен в съда за принудително лекуване. Това тотално срина реномето ми, което имах в малкото ни градче.
 
Гост Дата: Събота, 10-12-2016, 10:19 PM |Съобщение 29
Група: Гост





Здравейте,

Пиша, за да се уверя, че форумът работи. Не мога да се ориентирам добре, но имам чувството, че се пише изключително рядко като последния пост е отпреди над 5 месеца и няма отговор. Съжалявам, че започвам от самото начало с някакви претенции, но съгласете се, че е доста тъжно да си излееш душата на организация, която иска да ти помогне и не виждаш отговор половин година. Как човек може да разчита на нещо въобще, след като никой не намира дори 5 минутки време за елементарен пост. Надявам се на някакъв коментар.

Поздрави
 
Гост Дата: Вторник, 13-12-2016, 12:37 PM |Съобщение 30
Група: Гост





smile Здравей Гост! Това че се пише рядко - не мисля че е проблем . По скоро форумът работи  smile и хората нямат време да пишат ...
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz