Добре дошли! - Page 4 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Добре дошли!
magisd Дата: Понеделник, 06-11-2017, 2:01 PM |Съобщение 46
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Здравей Милена,видях,че никой не ти е отговорил и реших да пиша.Не знам до колко мога да съм ти полезна,но не се сещам за друг варянт освен майкати сама да поиска помощ .Ако тя сама не осъзнае,че има проблем,няма как да и се помогне.Опитай да поговориш с нея,да я убедиш да посети няколко онлайн сбирки на АА,дори и да смята,че тя няма проблем обясни и,че нищо няма да изгуби ако послуша историите на хората.Там ще чуе какво отнема алкохола,може да се припознае в някоя от историите и има шанс да се замисли,до къде може да стигне.Предполагам,няма да приеме идеята с отворени обятия,но ти трябва да си категорична,че ако не положи усилия,ще остане сама.Не се сещам за друг начин освен,четенето на книги и матеряли за проблема и слушането на себеподобни,което да може да предизвика желание за промяна.Надявам се,ако има някой с по добри идей и съвети да пише.Успех ви пожелавам.
 
tanyaivanova1984 Дата: Петък, 10-11-2017, 12:00 PM |Съобщение 47
С опит
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
Здравейте!Казвам се Таня и съм на 33 години.
От известно време започнах да осъзнавам,че имам проблем с алкохола и търся решение и помощ ,за да се справя с него.В тийнеджърските си години ,както повечето млади и диви хора,се събирахме с приятели и пихме.Тогава определено не беше проблем,защото когато исках да спра,го правех без проблем и умеех да се контролирам.Като цяло в живота си съм срещнала изключително много трудности.Майка ми и баща ми починаха,в последствие дълги години се борехме за дете с мъжа ми.
Сега имам всичко,страхотен и любящ мъж,едно прекрасно момиченце,което няма още две годинки.Но пия!Защо го правя и аз не знам.Все съм неразбрана,все някой друг ми е виновен и задължително трябва да се налея с алкохол.Така ми олеква.Първите месеци не употребявах алкохол,нямах време,а и нужда.Какво обаче се случи,не мога да си обясня.От около година пия почти всяка вечер.В много от случаите съжалявам на другия ден и си казвам КРАЙ.Но не!Вечерта пак си сипвам и така се въртя в един порочен кръг.Усещам как мъжа ми се отдалечава от мен,караме се почти постоянно,защото той когато се прибере от работа аз вече съм си наляла поредното уиски.Отивам до магазина,купувам си 4-5 ред була,уиски винаги има на линия и се почва.Докато не изпия ред була не спирам.Буквално изпивам по половин бутилка уиски.
Днес за пръв път изпитах желание да пия и на обяд,уплаши ме това ново желание и се регистрирах тук.Опитвам се да устискам в момента.
Надявам се да успея и не само днес и утре,а завинаги.
Ще се радвам да комуникирам със себеподобни.Стискайте ми палци да не отида до магазина...
 
magisd Дата: Петък, 10-11-2017, 12:39 PM |Съобщение 48
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Добре дошла Таня.В темата на nadejda-posledna сме дали съвети,като за начало,погледни ги за да не копирам.Успех ти желая и пиши и питай,споделяй винаги когато имаш нужда.При мен това помогна много.

Съобщението поправено от magisd - Петък, 10-11-2017, 12:40 PM
 
tanyaivanova1984 Дата: Петък, 10-11-2017, 1:11 PM |Съобщение 49
С опит
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
Благодаря!
 
magisd Дата: Петък, 10-11-2017, 1:30 PM |Съобщение 50
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
За нищо!Нека не ходим до магазина днес.Опитай да не мислиш за пиене,играй с детето,изведи го на разходка,пиши тук.Гледай и да не оставаш гладна,когато човек е нахранен при някой убива желанието за пиене.

Съобщението поправено от magisd - Петък, 10-11-2017, 1:32 PM
 
tanyaivanova1984 Дата: Петък, 10-11-2017, 1:48 PM |Съобщение 51
С опит
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
Все още не съм посетила магазина..:).Играем си с детето,сега излизаме и до довечера няма да съм в къщи.Обикновено сядам вечер,днес ще пиша тук или ще си измисля друго занимание.От сега обаче си мисля за утре.Ще имаме гости,свекъра и свекървата ще идват ,а ние със свекъра сме чудесна дружина на масата с чаша ракия в ръка.Как ще устискам не знам,но това утре ще го мисля.
Още веднъж благодаря!
 
magisd Дата: Петък, 10-11-2017, 2:02 PM |Съобщение 52
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Само така,избутаи днес,утре не го мисли.Ще се справиш.Първите ми събирания ,когато спрях да пия,гледах да има ядене,и пиех много вода.Обикновенно,алкохолно зависимите птенебрегват храната,или поне аз се хранех рядко,но когато спрях да пия хапнех ли ,поне за малко желанието за пиене изчезваше.Но в карйна сметка за нас е важно днес да не пием.Утре е нов ден,и с нови сили ще поемем по него.
 
tanyaivanova1984 Дата: Петък, 10-11-2017, 6:11 PM |Съобщение 53
С опит
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
Да,при мен също е така.Когато пия не ям.Остисках до момента.
Имам чувството,че 2-3 дни няма да ми е чак такъв проблем,но след това!?
Мисля,че писането тук ще ви помогне доста.Друго е да има с кой да обсъждаш зависимастта си,без да те е срам и страх,че ще те укорят.
 
magisd Дата: Петък, 10-11-2017, 6:31 PM |Съобщение 54
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Не мисли много за напред,не си представяй нещо от рода да не пиеш цял живот и тн,карай го ден за ден.Всичко само ще се нареди с времето.Аз не вярвах,че ще успея,първите дни бяха ад за мен,а представата за празник без пиене пък изобщо не ми се получаваше.Но само днес,пък утре ще видим действа.Промените започват веднага и мен ме стимулираха.Започвах да се чувствам все по добре.Спях,по добре,изглеждах поб добре,чувствах се наякак все по свежа и жизнена.Анализарах всеки изминал ден,и плюсовете ставаха все повече.Сега например излизам в компании забавно ми е искрено се забавлява и танцувам дори,ноо до момента в който не се напият хотата около мен,тогава вече всичко ми е толко банално.Разказват се едни и същи истории,водят се едни и същи спорове,и много се уважават

Съобщението поправено от magisd - Петък, 10-11-2017, 6:35 PM
 
tanyaivanova1984 Дата: Петък, 10-11-2017, 6:47 PM |Съобщение 55
С опит
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
Задължително ли е да имам някакви абстинентни симптоми?До сега не се е случвало да се потя или треперя примерно.Всъщност треперенето и гаденето са били на следващия ден,след сериозен запой.Трябва наистина сериозно да съм прекалила,за да ги имам.
 
nadejda_posledna Дата: Петък, 10-11-2017, 7:21 PM |Съобщение 56
С опит
Група: Потребител
Постове: 36
Статус: Извън линия
Танче аз за първи път не пия трети ден/от толкова години/ и единственото нещо, което имам е ужасно главоболие, което ту се засилва, ту отшумява и гадене. За сега само това. Психически съм спокойна и нямам никакво треперене. Цигарите обаче не ги свалям от устата / следващата ми битка :D/
 
magisd Дата: Петък, 10-11-2017, 7:34 PM |Съобщение 57
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Надежда и аз пуша.Обикновенно двата порока са приятели,ноо аз не бих водила две битки на куп,всичко по реда си.Въпреки,че поне при мен зависимоста към цигарите е много по голяма,спирала съм ги за ден ,два преко сили веднъж два пътии толко,просто губя.Но може би някой ден и това ще стане.Таня абстиненцията не е задължителна,само можеш да се радваш ,че и тялото не иска това ,което и ума,само едно малко.
 
nadejda_posledna Дата: Петък, 10-11-2017, 7:38 PM |Съобщение 58
С опит
Група: Потребител
Постове: 36
Статус: Извън линия
Маги, хич сега не смятам да отказвам и цигарите. И аз смятам като теб, че две битки са много. Сега мисля само за днес  и , че няма да пия, не и днес smile
 
tanyaivanova1984 Дата: Петък, 10-11-2017, 7:55 PM |Съобщение 59
С опит
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
Наливам се с вода обаче.И цигари пуша,но с тях ще си имам по-големи ядове,когато реша да ги откажа.Днес определено няма да се пие от любимия концентрат.Устискам ли до 21:00 вече ми минава мерака а и съм изморена и по това време клоня повече към сън,от колкото към запой.Опасните часове за мен са от 16:00-17:00 до 21:00.
Надявам се да си върна удовлетвореността от живота.Буквално ме мързи да живея,не ми се чисти,не ми се яде,не ми се готви,не ми се разхожда,не ми се прави секс дори.Нищо не ми се прави от година насам.Искам да си стоя в къщи и да пия до припадък.Физически съм без никакви сили,станах 43 кила,заспивам трудно и сутринта едва ставам.Винаги се чувствам изморена и без грам настроение.Така ли беше при вас?
 
magisd Дата: Събота, 11-11-2017, 9:22 AM |Съобщение 60
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
При мен беше същото Таня.Всичко правх на сила,когато го правех,защото често нямах толкова сила да го сторя или желание.Но постепенно започнаха да се нормализират.Но както ти писах с всеки ден добавах по нещо положително.Когато съня ми се постабилизира ,някак започнах да изпитвам удоволствие от него,преди това не бе така заспивах налята и съня сякаш повече ме изморяваше едва ставах сутрин,а само за седмици всичко се промени.Чаках с нетърпение да си легна,да се отърся от всички мисли и тревоги,да затворя очи и просто да почивам,да оставя всичко за утре.Външният ми вид също започна да се подобрява,цвета на кожата ми се промени,торбичките под очите изчезнаха,погледа ми стана ясен.Бях изгубила желание да се старая да изглеждам добре,а когато се насилвх резултата не беше задоволителен,от огледалото ме гледаше друг човек.Но постепено отново станах аз,желанието ми се върна и това не остана незабелязано.Всичко ще се промени и при теб сигурна съм,но му дай време.При мен всичко беше въпрос на време.
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz