Добре дошли! - Page 7 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Добре дошли!
July Дата: Петък, 17-11-2017, 9:06 PM |Съобщение 91
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
tanyaivanova1984alexander,
Добре дошли от мен.
Не е до воля, нито упоритост. Ако желаете вижте с мен как се случи:
Първа стъпка
 
magisd Дата: Събота, 18-11-2017, 8:10 AM |Съобщение 92
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Танче не се отчайваи,всички сме имали период,в който спираме за ден,два ,три и пак почваме.Началото е трудно,послушай съветите,на Джули,Холп,Елица.Прочети голямата книга и разгледай стъпките по който работят.После ако искаш пиши тук и ни кажи,какво ти разбра от книгата,до какви изводи стигна.И не се самосъжалявай,че си сама и няма да се справиш,напротив само ти сама можеш и трябва да се справиш.Да мъжа ти може да не купува пиене,може да те накара дори да не пиеш пред него,Нооо повярвай това не може да те спре,ако си решила да удариш едно.Моят ум беше станал цар на лъжата,купувах,криех се и знаеш ли много често не разбираха,но винаги идваше момента в който ставах непредпазлива,алкохола побеждаваше и това,че пия излизаше наяве.И е нормално,колкото и желязна да е волята не можем да контролираме пиенето.Та всичко зависи от теб мила,тези от страни могат да помагат или пречат,но главната роля е твоя.
 
nadejda_posledna Дата: Събота, 18-11-2017, 8:24 AM |Съобщение 93
С опит
Група: Потребител
Постове: 36
Статус: Извън линия
Здравейте! Днес ден единадесети и съм трезва. Снощи ми беше голямо предизвикателство, защото ходихме на  рожден ден и алкохола беше в излишък по масите. Първоначално реших да кажа, че съм на хапчета, за да парирам опитите да ми сипят малко за наздраве. После обаче /понеже не мога да лъжа/ казах, че съм решила да оставя алкохола завинаги, защото не ми влияе добре и това беше. Не признах, че съм алкохоличка, просто казах, че не се чувствам добре от него и се успокоих. Изкарах си много приятна вечер на кана с изцедени лимони и мед. Усетих едно споглеждане между моите приятели, но не ми пукаше особено. Важното е че почувствах у мъжът ми лека гордост и внимание към мен. Танче, ще успееш не се самообвинявай. Страха ще го имаш и трезва, аз продължавам да си го имам, но вярвам, че с времето ще утихне. Тук сме с теб. smile
 
magisd Дата: Събота, 18-11-2017, 8:30 AM |Съобщение 94
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Александър борбата,при мен беше постоянна,не само лятото.Аз всичко свързвах с пиене.Зимата празници -пиене,курорти-пиене,купони-пиене.Лятото пак така,вечер бирички,море-пиене,вили-пиене,басейни-пиене и тн.Така,че аз започнах да променям навиците и приоритетите ми.Първите ми празници,и лято просто бяха някак празни,бях спряла да пия,но не бях запълнила празнината от алкохола.Гледах с празен поглед,как другите се разхлаждат с бира и джин ,на плажа и се чувствах,като мъченик.Но с времето проумях,морето например може да е за още сто неща освен пиене.Празниците също.Промених виждането си,отивам на почивка за да почивам,разглеждам,разхождам се и тн.Просто спрях да свързвам всичко с пиене,а търсех удоволствието в други неща.Не случайно тук все повтаряме,че ако искаш да се възтановиш,не е достатъчно само да спреш да пиеш.Трябва да работиш постоянно върху себе си,мисленето,поведението и навиците.Ако само спреш,и страдаш по алкохола,то значи си оставил всичко на волята си,а доказано е,че при алкохолиците само с воля не става.
 
alexander Дата: Събота, 18-11-2017, 5:05 PM |Съобщение 95
От скоро
Група: Потребител
Постове: 13
Статус: Извън линия
Маги, съгласен съм, че с воля не става само, но нали от някъде се почва. Не можеш да кажеш - променям си мислите и готово. Още повече, че тук говорим за зрели хора около и над 30-те с изградени навици, виждания и т.н.
 
magisd Дата: Събота, 18-11-2017, 5:31 PM |Съобщение 96
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Разбира се Александър с времето става.По нагоре написах,че при мен също дойде бавно и постепенно.Първите празници,първото лято ми беше празно,скучно и мъчно за алкохола.Но вярата,че ще става по добре ме крепи.И да прав си,че става въпрос за големи и изградени,като личности хора.Според мен именно затова и не всички успяват да спрат,и затова и е толкова трудно.При мен веднъж преживаяла сотуация в която преди съм пила,трезва ми даваше кураж,че мога и така ден,след ден.Така,че не мисли за лятото,карай я ден за ден.Гледай само днес да не пиеш.
 
alexander Дата: Събота, 18-11-2017, 5:59 PM |Съобщение 97
От скоро
Група: Потребител
Постове: 13
Статус: Извън линия
Пиеше ми се бира ужасно по едно време - купих си фрешче, изпих го две глътки, стана ми по-добре и желанието отмина. Сега обмислям да си продам колекцията.от уиски smile Има ли желаещи? Шегичка smile
Благодаря за подкрепата и за бързия отговор.
 
magisd Дата: Вторник, 21-11-2017, 8:45 AM |Съобщение 98
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Танче,как си?Как са нещата при теб?Не се притеснявай,че си загубила една битка,пиши и споделяй с нас дори и да не си спряла да пиеш,в момента.Ние сме с теб и те подкрепяме,а стига да имаш желанието момента ще дойде.
 
shundi Дата: Вторник, 21-11-2017, 9:19 AM |Съобщение 99
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
tanyaivanova1984, И аз съм същия няколко пъти почвам и спирам ,при мен физическите симптоми ме  накланяха към алкохола, дигна малко кръвното и се изнервя казвам малко не за спешна помощ и хайде 1 бира, меря си кръвното става нормално...дръж се като ти се допие  веднага направи нещо, дори и разходка да е, вземи яж нещо , разсей се с нещо, трудно е, много е трудно аз пак съм 1 седмица трезвен, но няма да крия , че всяка вечер съм на ръба да посегна, нещо ти шепти пийни си 1 нищо няма да ти стане...много воля, но не е само и волята имаш нашата подкрепа успех!
 
magisd Дата: Вторник, 21-11-2017, 9:49 AM |Съобщение 100
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Това гласченце shundi именно това мило гласче,дето не крещи с пълно гърло Пиии,а се прокрадва ей така небрежно,невинно и безобидно,и някак добронамерено нашепва,от една бира,нищо няма да ти стане,само днес можеш да пиеш една,или пък свали кръвното с една бира,нали видя,че можеш да не пиеш ако искаш,и всякакви такива уж безобидни реплики.Точно това гласче е най големия ни враг.С времето то,че има все по малка власт над нас,но няма да изчезне никога.Така,че при мен действа това,че когато се появи това гласче се опитвам да го игнорирам,изхвърлям тази мисъл и започвам да мисля за друго или да правя нещо което да ме разсее.Не бива да се заиграваме с това гласче,да го слушаме или да водим разговор с него,правим ли го често сме обречени на провал.Затова мислите свързани с алкохола трябва да се гонят.

Съобщението поправено от magisd - Вторник, 21-11-2017, 9:50 AM
 
shundi Дата: Вторник, 21-11-2017, 10:00 AM |Съобщение 101
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
ДА с мноиго упоритост и усилие ще стават нещата, ясно е че някой път е възможно да се подлъжем, но пак трябва да опитваме и да сме силни, за да сме живи и здрави.
 
alexander Дата: Сряда, 22-11-2017, 5:23 PM |Съобщение 102
От скоро
Група: Потребител
Постове: 13
Статус: Извън линия
Здравейте,
аз 6-ти ден не съм поркал нищо smile Не съм умрял. Днес един пред мен си отвори една ледена Загорка - даже не ми се допи ... много. Добре е така без пиене. Това гласче, за което говорите го слушам вече около 20 години smile Стари приятели сме с него, но като се появи един среден пръст и му казвам да ходи да се ш*на smile Щом аз мога, всеки може да му го каже - всеки ден, всеки час, ако трябва.
 
magisd Дата: Сряда, 22-11-2017, 7:37 PM |Съобщение 103
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Разсмя ме Александър с твоя стар приятел гласчето.Нали си чувал приказката,че както приятел може да те нагласи,никой не може.Та бии постоянен игнор на гласчето,то е голям досадник,но не е невъзможно.Така ,че успех напред и никакво отказване.
 
tanyaivanova1984 Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 9:18 AM |Съобщение 104
С опит
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
Благодаря ви,че мислите И за мен!
Как да съм!?Не се отказвам,но ето това гласче ,за което говорите не го понасям.Отново четири дни не пих и снощи пак се осрах.Днес се сещате,колко виновна се чувствам.Сега няма да имам проблеми 3-4 дни и като се почувствам добре и ми е спокойно ,идва онзи момент,в който това гадно гласче се прокрадва в мислите ми и ме побеждава.
И така.Една вечер пия,три не пия.
Успокояващото е,че започнах да сбъдвам неща,които във времето отлагах.Малко по малко.
Трябва да се опитам да преборя ето този тънък момент,в който се чевствам добре и щастлива и веднага ми се допива.
Успех на всички!Няма да се отказвам,все някога ще стане.
Искам да попитам,има ли вариант ,когато ти се допие и не можеш да се отърсиш от мисълта за пиене,да поговориш с някого по телефона например?Защото на мен не ми помага ,поне все още не,когато започвам да чистя примерно или да играя с детето.Правя го,но мисълта не изчезва и след час примерно посягам към чашата.Предполагам,че когато съм в тази ситуация и поговоря с някого,ще устискам.Със сигурност няма да стане по-зле ако опитам.Какво мислите?
 
shundi Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 9:54 AM |Съобщение 105
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
КАто за начало, махни всякакъв алкохол, да нямаш нищо под ръка! С разговорите, нямам опит, може би помага, доста хора го правят, било то разговор с приятел или спонсор, някой по-компетентен от мен да каже?Таня , много е трудно и аз съм псотоянно на ръба, когато съм на работа е добре, но събота и неделя, главно прекарвам в леглото с лаптопа и някой сериал, за да се разсейвам, спорта също помага, след фитнес изобщо не ми се пие.Според мен трябва да мине доста време, за да се приборим с посягането към чашката...Както не сме станали  алкохолици за 1 ден така няма и да се оправим за толкова.Но стискай зъби и това е!
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz