Начало » Артикли » Новите членове питат


Авторските права на английските текстове поместени в сайта принадлежат на АА Grapevine, Ins 2002; Оригиналните текстове са на собственика на сайта: http://www.aa.org

Бегъл поглед върху АА

Това издание е одобрено от
Конференцията по Служене на АА

БЕГЪЛ ПОГЛЕД ВЪРХУ АА
(AA at a Glance)

Що е това АА?
АА е доброволна световна общност на мъже и жени от всички слоеве на обществото, които се събират заедно, за да придобият и поддържат трезвост. Единственото условие, за да станеш член на АА, е желанието да спреш да пиеш. В АА не се плащат нито встъпителни, нито членски вноски.

Текущи сведения за АА
По оценъчни сведения приблизително 2,5 млн. членове на Общността се събират в повече от 110 хил. групи на АА в 180 страни по света. В Русия групите на АА са около 320 в 150 градове и населени пунктове от Калининград до Петропавловск-Камчатка и от Дуддинка до Налчик. В България групите на АА са 12 в 10 града и населени места.

Взаимоотношения със странични организации
Общността е приела политика на „сътрудничество, но без присъединяване” към други организации, занимаващи се с решаването на проблема с алкохолизма. Ние не изказваме мнения по въпроси, неотнасящи се към АА, не поддържаме и не се обявяваме против каквито и да било интереси.

От какви средства съществува АА
Вече много години Анонимни Алкохолици потвърждават и укрепват традицията за пълно самообезпечаване, а така също не търсят и не приемат пожертвовавания отвън. Вътре в Общността сумата, която може да пожертва всеки отделен член, също се ограничава.

На открита сбирка на АА може да присъства всеки, който иска
На такава сбирка може да дойде всеки човек. Обикновено тя се състои в изказвания на водещия и двама-трима спикери, които споделят своя опит относно алкохолизма и възстановяването си в АА.

Как е създадено АА
АА е организирано през 1935 г. от борсов брокер от Ню Йорк и хирург от Охайо (сега покойници), които са били „безнадеждни” пияници. Те основават АА, за да остават трезви и да помагат на други хора, страдащи от болестта алкохолизъм. АА израства по посока на възникване на независими групи отначало в САЩ, а след това и в целия свят.

Как да намерите АА във вашия град
Потърсете „Анонимни Алкохолици” в телефонния справочник. В много региони телефонните служби, съветите по служене или интергрупите на АА (състоящи се основно от доброволци) с радост ще отговорят на вашите въпроси и/или да ви свържат с онези, които могат да направят това. Ако не усепеете да се свържете с местното АА, обърнете се към Централния Офис по Служене ...

Информация за групите на Анонимни Алкохолици в България може да намерите в сайтът ни:  ТУК

Какво НЕ прави АА
Сдружението Анонимни Алкохолици: никого не агитира и не се опитва да убеждава когото и да било да влиза в АА; не съхранява документи, касаещи членовете на Общността или историите на болестта им; не участва в изследвания и не носи отговорност за тях; не участва в ръководството на социални служби, макар че членовете на АА, групите и отделите за служене често си взаимодействат с тях; не контролира своите членове и не ги следи; не поставя медицински и психиатрични диагнози и прогнози; не предоставя услугата изтрезвител или специална грижа, хоспитализиране, лекарства, медицинско и психиатрично лечение; не предлага никакви религиозни обреди; не се занимава с образование или антиалкохолна пропаганда; не осигурява жилище, храна, дрехи, работа, пари или други обществени блага или услуги; не дава консултации по семейни въпроси и по въпроси на избор на професия; не приема никакво заплащане за своите услуги и парични вноски от източници, нямащи отношение към АА; не дава препоръки за съда, адвокати, официалната власт, училища, работа, социални агенции или каквито и да е други агенции или институции.

По-нататъшна информация за АА може да намерите в брошурите „44 въпроса и отговора за АА” и „Запознайте се: АА”.

Категории: Новите членове питат | Добавен от : loyola (23-05-2011)
Прегледи: 1486 | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Само регистрирани потребители могат да добавят коментари
[ Регистрация | Влез ]
Меню:
Секция с категории:
Новите членове питат [20]
Към близките [3]
Групата на АА [7]
...там, където всичко започва
Към свещенослужителите и духовенството [4]
АА в изправителни учреждения [4]
0т историята на АА [0]
Третия завет на АА - Служенето [4]
Лични истории. Пубикувани в АА Grapevine [2]
АА за жените [2]
Наши приятели:
Анонимни Алкохолици в европейския регион
Сайтове на АА по целия свят
АА Грейпвайн - международен журнал на Анонимни Алкохолици
Ал-Анон в България

Търсене:

Статистика:

Всичко на линия: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz