Добре дошли! - Page 50 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Добре дошли!
tanyaivanova061984 Дата: Четвъртък, 22-11-2018, 9:38 PM |Съобщение 736
С опит
Група: Потребител
Постове: 56
Статус: Извън линия
magisd, много ти БГАГОДАРЯ! В неделя има жива сбирка при нас и не съм се отказала още, дори днес споделих на мъжа ми, че ще я посетя. Аз се занимавам с Ароматерапия и това много ми помага. Въпроса е, че не използвам това, което ми трябва в моментите, когато са ми нужни. Знам, че и воля не е достатъчна, но на мен и тя ми липсва. Стискайте ми палци за неделя. Наистина мисля да отида..:)  Много ми е важно!
 
emabook Дата: Петък, 23-11-2018, 2:49 PM |Съобщение 737
С опит
Група: Потребител
Постове: 57
Статус: Извън линия
Абе да попитам тук някой от мъжки пол имали...че нещо много жени сте няма мъже, а не е ли нормално мъжете да са алкохолиците?
 
magisd Дата: Петък, 23-11-2018, 9:59 PM |Съобщение 738
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Стискам палци Танче,пиши после как е било.embook,разсмя ме,в днешните напрегнати временна алкохолик става всеки.Може би за сега все още мъжете да са мнозинство,но аз лично смятам,че мъжете по трудно стигат до момента да потърсят помощ,по трудно се признават за победени от алкохола ,мъжете са по корави характери и предполагам това е причината и тук,и в АА да има все повече жени.
 
emabook Дата: Понеделник, 26-11-2018, 7:45 AM |Съобщение 739
С опит
Група: Потребител
Постове: 57
Статус: Извън линия
Явно не съм от коравите, щом си признавам за проблема...още държа фронта, вчера ми стана малко лошо, забърз ами се пулса и малко паника имаше отмина бързо, предполагам по-добре ще става като мине още време.
 
magisd Дата: Понеделник, 26-11-2018, 7:44 PM |Съобщение 740
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Колко време не си пил?Колкото до призляването ,временно е ще се оправят нещата,но все пак имай предвид,че страничните ефекти от не пиенето са първите да кажем 2 седмици,после ако продължават проблема може да е друг.
 
emabook Дата: Вторник, 27-11-2018, 8:13 AM |Съобщение 741
С опит
Група: Потребител
Постове: 57
Статус: Извън линия
е толкова 2 седмици не съм пил, то не ми призля много, може би не бях и ял и така...ама се стреснах
 
emabook Дата: Четвъртък, 29-11-2018, 8:16 AM |Съобщение 742
С опит
Група: Потребител
Постове: 57
Статус: Извън линия
какво става бре хора, никакви ви няма, никой нищо не казва....
 
alindominus Дата: Събота, 01-12-2018, 9:37 AM |Съобщение 743
От скоро
Група: Потребител
Постове: 14
Статус: Извън линия
Идват новогодишни празници,хората се събират''за да хапнат и пийнат'',дни като дни,не ги свързвам с пиенето,''което съм избягвал''щото пия всеки ден.Не ми идва от отвътре да го почувствам,и трябва да се преструвам''.Весела Коледа,че весела коледа,че за много години,и т.н.'....Нищо не се е променило,навършва се 1 година посветена на безконтролно пиянство,с успокоителната мисъл че скоро спираш с пиенето.Миналата седмица намалих от понеделник до четвъртък,на 4 бутилки червено вино по 0.750,по бутилка на вечер,и понеже не ме напива,незнаех какво да правя след изпитото шише.Да ида да си взема още?Така съм свикнал.Първата вечер мреш посред нощите,един толкова поддържан на изкуствени промили организъм,няма да отвикне без сцени на ужаси,възможно е ''откачане''.Ще намалям постепенно,усещането за адекватност ми действа ободряващо.Държи ли те сутринта,нищо не ти прави впечатление,а хората те приемат като част от картинката,като част от територията си,докатo ти не можеш да преосмислиш мислите си,незнаеш за кaкво мислиш.Нали се стараем да оковем точно мисълта,нали за това не ща да зная кой съм.Гледам демо-алкохолици които само ядат...и пият докато ядат,вземат се за нещо повече,нещастници от гордост и на фона на какво,че трудно се свързват двата края без родители,
за горките дечица,или жената на кантара.Аз поне сам си копувам пиенето,и това е основната причина да го зарежа.Изоставянето и упадъка 
станаха видни и за мен,както са за другите.И да спреш от къде ще почнеш,не вярвам че е възможно пълно отричане,или да излезеш с нова психика.Параноята те изяжда!Другата причина е че партньорките ми напоследък не ме освободождават и по начина от който ги е страх че ще ги боли,или се срамуват.Хе-хе-хе,че тъпо и смешно Не бях коментирал от доста време,не ставаш за нищо в даден етап,колкото и да не се криеш,ще започнеш от срам.Че да взема се покажа на сайта,неща разбиране,неща нищо!Няма и какво толкова да пиша.
 
July Дата: Събота, 01-12-2018, 5:10 PM |Съобщение 744
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия

Quote
И да спреш от къде ще почнеш,не вярвам че е възможно пълно отричане,или да излезеш с нова психика.Параноята те изяжда!
Нова психика е възможна!
Като спреш, започваш с АА. Много искат да спрат с АА.
Програмата ни е за да не започнем отново да пием. Тя води до пълна психическа промяна.
 
stanislava8 Дата: Вторник, 04-12-2018, 1:11 AM |Съобщение 745
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Здравейте, мили хора.Най- накрая се реших да ви пиша и аз за съвет smile . Става въпрос за баща ми.Той е алкохолик на 48 години.Винаги си е обичал чашката но в последните 2-3 години прекалява.Стигнахме и до психото ,защото изпадна в много тежка абстиненция и имаше загуба на паметта си и много халюцинации.Беше в алкохолен делир преди година при първият му престой там.Преди няколко месеца се наложи и втори такъв.Всички бяхме до него. Пробвахме и с добро и с лошо.Та той дори там си купуваше алкохол.А има и малка подробност.Той е глухоням,което прави ситуацията още по-сложна. sad Просто в момента не виждаме и капка желание в него да спре да пие.Има и проблеми с черния дроб.Не иска и дума да става за АА или психолог защото трябва да има преводач с него,а в нашия град, и не само, всички се познават и го е срам ,че после ще се говори за него.Аз също съм преводачка но и мен не ме иска.Днес след поредният ни преглед при психиатър ни препоръча хапчетата адепенд.Четох за страничните ефекти и ме достраша.Страх ме е че няма да издържи и с хапчетата ще пие и алкохол.Също ме е страх че ще му повлияят на психическото състояние. Той знае че не трябва да пие но просто има слаба воля... Наистина искам да спре да пие но никой не вижда светлина в тунела и малко по малко започваме да вдигаме ръце от него. cry Някой пил ли е тези хапчета и какво е било състоянието му?(не мислим да му казваме за какво точно са тези хапчета защото няма да ги пие.)Благодаря ви предварително! smile
 
magisd Дата: Вторник, 04-12-2018, 5:34 PM |Съобщение 746
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Здравей Станислава ,първо баща ви няма слаба воля той е Алкохолик,при алкохолиците волята не върши работа.Издържайки определен перйод без пиене,при алкохолика се отключва параноя,треперене,потене,гадене болки тук и там,в тялото и главата му става ад,и знаеш,че ако пиеш ще мине.Е повечето алкохолици са наясно,че минава временно,но ако пие ще става по зле,но не могат да спрат.Сложно е за хора който не са го изживяли,но с воля не става ,той е зависим.За съжаление ситуацията на баща ви е много сложна,по принци е много трудно алкохолик да потърси помощ,да отиде сам в клиника ,или да пойска да спре,камо ли пък АА.А камо ли ако пред него има и други бариери.Не знам какво да ви посъветвам,а за хапчетата нямам идея какви са.Мога само да ви пожелая успех и търпение.
 
emabook Дата: Петък, 07-12-2018, 7:38 AM |Съобщение 747
С опит
Група: Потребител
Постове: 57
Статус: Извън линия
Открих начин, за по-лесно спиране на алкохола и цялостна промяна на психиката- спорт и диета.
 
emabook Дата: Понеделник, 10-12-2018, 1:16 PM |Съобщение 748
С опит
Група: Потребител
Постове: 57
Статус: Извън линия
Защо никой не пише/...защо?
 
swan999 Дата: Понеделник, 10-12-2018, 7:08 PM |Съобщение 749
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Алкохолът идва от стрес. Имам чувството, че дяволът се е вселил в мене. Едвам се удържам сутрин преди работа да не изпия една водка. А работата ми е нова и стресът е голям. Преди да започна работа по сума ти време не съм вкусвал алкохол. Даже и цигари не пуша. А сега и цигари и пиене. Дяволска работа. Само една водка и болката в корема изчезва, отпускаш се стават белите после. И нищо не може да те спре. Бегом до денонощния магазин, защото патрончето ти е свършило в 4 сутринта. И после не можеш да ходиш на работа, колегите ти те гледат и се чудят. Ужас.

Съобщението поправено от swan999 - Понеделник, 10-12-2018, 7:13 PM
 
July Дата: Сряда, 12-12-2018, 5:15 PM |Съобщение 750
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
swan999, здравей. Много се радвам, че споделяш с нас.
Напомни ми важни неща от миналото ми, които не бива да забравям.
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz