Авторските права на английските текстове поместени в сайта принадлежат на АА Grapevine, Ins 2002; Оригиналните текстове са на собственика на сайта: http://www.aa.org

Новини за АА

Осма Конвенция на АА в Бъгария

Здравейте Приятели,
Бих искала да ви информирам, че настъпи промяна в мястото на провеждане на Осмата Конвенция на АА България. Тези дни се оказа, че хотел "Феста" в Кранево, няма да работи изобщо през този летен сезон. Добрата новина е, че успяхме да договорим провеждането на Конвеницията в хотел "Белвю" в Кранево:
http://www.hotel-kranevo.com/

В прикачения файл можете да видите информацията относно Конвенцията. В лични и мейли по групите съм изпратила и файл на английски език, така че всеки, който пожелае може да препрати информацията до АА приятели в чужбина. Разпратен е и файл относно графика на провеждане на сбирките в малки групи през съботния ден (29.08.2015 г.) Той подлежи на обсъждане с представители на групите от София, Стара Загора, Варна и Добрич. През някой от следващите дни Елица ще се свърже с отделни членове на групите по градове, за да обсъдят желанието за участие в такива групи, както и конкретни предложения.

Срокът за заявяване на участие в Осмата Конвенция на АА България е 30.07.2015 г.!

Отново напомням данните за контакт с нас. Молбата ми е, ако изберете да се свържете с нас по телефон, освен мейл или скайп, това да става вечер след 19 ч.
Благодаря ви!

Илиана
Skype iliana_tsaneva
E-mail tsanevailiana@gmail.com
Тел.: 0876 508081
Елица
E-mail elica_mg@abv.bg
Тел.: 0878 24 15 09
Павел
Skype jeff280175
E-mail bolgarin28@gmail.com
Тел.: 0895 58 83 51

 

 

 

Views: 1022 | Добавено от : July | Date: 14-04-2015 | Коментари (0)

25 години АА в България

Скъпи приятели,
Поканата за честването на 25-ата годишнина на АА в България е разпратена по мейлите на всички групи. Прикачаме я и тук. Да се сме живи и здрави за да се срещнем с усмивка

Views: 944 | Добавено от : July | Date: 04-12-2014 | Коментари (0)

43-та Конференция на Анонимни Алкохолици в Полша

Скъпи приятели,

между 7-ми и 9-ти ноември 2014г., ще се проведе Генералната Конференция за Служене на АА в Полша, в Centrum Animacji Misyjnej ul. Leśna 15/17, Konstancin-Jeziorna, близо до Варшава. Основната тема на Конференцията е: "Служенето - духовен дар от АА"

Заедно с Анонимни Алкохолици във Великобритания бихме искали сърдечно да покани двама представители от вашата страна, за да вземе участие в това събитие. Ние планираме да се организира няколко международни срещи по време на Конференция, в която представителите на Източна Европа и Западна Европа ще се срещнат помежду си. Бихме искали тези срещи,  да бъдат една възможност за споделяне на опит, сила и надежда, как да се изгради ефективна структура за служене, как да се публикува литература (като се вземат предвид правните и практическите фактори) и накрая, но не на последно място, бихме искали да насърчи страните които не са посещавали Европейска среща за Служене да го направят. 
Бихме искали да подчертаем, че нашата цел не е да се създаде  нова  структура, като ESM или the East European Service Meeting, но "да носим посланието на все още страдащ алкохолик" чрез споделяне на опит. 
Бихме искали да любезно Ви молим да ни изпратите предложения за темите, които могат да бъдат обсъдени по време на индивидуалните ни срещи. Ако има някакво преживяване, което бих искали да споделите, или ако ви търсят опит в някаква област, не се колебайте да ни пишете на имейл на адрес: aa@aa.org.pl

Предложенията трябва да бъдат изпратени до 30 септември 2014 година. 
Моля, вижте приложения формуляр за регистрация. Моля, да го попълните и да се върнете до 30 септември 2014 г. Можете да изпратите формуляра по факс на Biuro SLUZBY Krajowej AA w Polsce на 48228280494 или чрез електронна поща на адрес: aa@aa.org.pl Вие скоро ще получите програмата на Конференцията и информация за датите за международните срещи. 
В същото време, моля, бъдете така любезен да ни изпрати информация за времето и мястото на пристигането си. Ние ще организира транспортирането на гостите от Варшава до Konstancin-Jeziorna на 7 ноември 2014 г., в10 часа 
Моля, имайте това време и дата в предвид, когато планирате пътуванията си. 

In Fellowship,

Oрганизаторите

Views: 993 | Добавено от : July | Date: 21-09-2014 | Коментари (0)

IV-ти семинар за единство и служене в АА на тема: "Единството - нашата гаранция".

Здравейте, приятели!
Имаме удоволствието да ви съобщим, че на 21-ви и 22-ри юни, в Асеновград, в Xотелски комплекс "40-те Извора", ще се състои IV-ти СЕМИНАР за ЕДИНСТВО И СЛУЖЕНЕ в АА на тема:

"Единството - нашата гаранция".

Молим ви , пишете ни на: aaplovdiv@abv.bg или ни се обадете на : 0888-748-364, за да заявите вашето участие или да ви помогнем с повече информация.
Предварителна работна програма за Семинара ще бъде изпратена в отделно писмо. За по-добра организация предлагаме предварителна среща на участниците и представители на групи на 20-ти юни от 17.00 часа за доуточняване на програмата и нови предложения .

За допълнителна помощ при намирането на дестинацията, се обадете на телефон - 0888-748-364.
Актуалният мейл на групата ни е : aaplovdiv@abv.bg

Молим Ви да проверите и при нужда да промените адресът ни, за да няма объркване и за да заявите участието си. Същото можете да направите и на телефоните на групата ни: 0892 775 752 или 0888 748 364
С нетърпение очакваме всички Ви .
С любов!

АА група „Има надежда” - Пловдив

Хотелски комплекс "40-те извора", Асеновград
Цена на нощувка - 15 лв./ легло (БЕЗ закуска)

Цена на обяд, вечеря и закуска: 15 - 17 лв. (не са обвързани с нощувката).

Views: 1089 | Добавено от : July | Date: 03-06-2014 | Коментари (0)

Семинар на АА в Плевен - 5-ти, 6-ти април

Здравейте приятели,

Имам удоволствието да ви съобщя, че на 5-ти и 6-ти април, в Плевен, в Туристически дом „Кайлъка”, ще се състои III-ти СЕМИНАР за ЕДИНСТВО И СЛУЖЕНЕ в Анонимни Алкохолици под надслов :

"Аз съм отговорен. Когато някой, някъде протегне ръка за помощ, искам ръката на АА да бъде винаги там. Ето защо - аз съм отговорен".

Молим ви , пишете ни на: aa.pleven@abv.bg или ни се обадете на : 0889 398581, за да заявите вашето участие или да ви помогнем с повече информация.

Карта с местонахождението на Туристически дом „Кайлъка”, може да намерите тук

https://www.facebook.com/turisticheskidom

Надяваме се да се видим с много от вас.

С любов!

АА в Плевен

Views: 1057 | Добавено от : July | Date: 16-03-2014 | Коментари (0)

Покана за събиране АА групите в Дряново

Скъпи приятели,
на Конвенцията в с.Кранево - проведена в края на лятото на 2013 година - присъстващите подкрепихме идеята отново да се съберем заедно, за да споделим какво сме правили, какво правим и какво бихме могли да направим да предаваме посланието на АА на тези алкохолици, които все още страдат.

В духа на нашата Първа Традиция:”Нашето общо благополучие стои на първо място. Личното ни възстановяване зависи от единството на АА”. Съоснователите на „Братството на АА”, ветераните на АА и други алкохолици от ранните години на АА ни оставят три завета – единство, служене и възстановяване. Ще се радваме, ако всеки допринася, както може и бъде полезен за това да ги изпълняваме и прилагаме тук, в България.

Всички, които желаем, можем да се срещнем в Дряново, където да споделим опит, сила и надежда, да проявим групово съзнание и да продължим напред.

<p >Срещата/сбирката ще се състои в Дряново на 08 и 09 февруари 2014 година, Хижа "Бачо Киро" - Дряновски манастир <a href="http://www.dryanovo.com/bg/hija/">www.dryanovo.com/bg/hija/</a>

<p >Който желае може да дойде от петък. Начало на събитието:10.00 часа, събота, 09.02.2014 година. ТЕМА ПЪРВА:” Уточняване на дневния ред и за какво се събираме”. Заминаване в неделя след обед. Предлагаме всяка група на АА да избере двама човека, които ще я представляват при обсъждане и вземане на решения, като всяка група на АА има право на един глас. Останалото нека го реши груповото ни съзнание. Цените за една нощувка и други подробности са посочени в сайта. Можем да платим една или две нощувки с един или два обяда.Срок за записване: 15 - ти януари, 2014 година, на е-мейл: <a href="mailto:samozadnes.bg.aa@abv.bg" >samozadnes.bg.aa@abv.bg</a> или на телефони: 0879588850 и 0888692604.

<p >Всеки брат или сестра загрижен за нашето общо благо е добре дошъл.

<p >Бил Уилсън, в лично мнение по 12 – та Традиция на, споделя: ”В духа на нашите Дванадесет Традиции, всеки един член на АА и всяка една група на АА, трябва да се откажем от нещо в името на общата цел.”

<p >ДВАНАДЕСЕТ ПРИНЦИПА ЗА СВЕТОВНОТО СЛУЖЕНЕ

<p > Бил Уилсън, както са приети от 12-та годишна General Service Конференция на Анонимни Aлкохолици на 26-ти април 1962 година.

<p >Навярно днес, ние, членовете на АА, имаме повече свобода отколкото което и да е общество в света. И както вече сте разбрали, ние не изтъкваме , че това е преимущество. Ние знаем, че всеки от нас е длъжен да действа в съответствие с 12-те стъпки и 12-те традиции на АА (A.A.’s Twelve Steps ;Twelve Traditions), тъй като в противен случай на нас ще ни се наложи да се сблъскаме с разпадането и гибелта както на отделните членове, така и на групите.

<p >Поради това, че ние ценим така високо нашата свобода, и че ни е трудно да почувстваме момента, когато ще трябва да я ограничим, ние препоръчваме на Конференцията да се въздържа напълно от едни или други актове на авторитарно управление, които биха могли по някакъв начин да ограничат свободата на членовете на АА, дадена им от Бог. Съхраняването на тези свободи – това е реална и надеждна гаранция за това, че самата Конференция завинаги ще се запази демократична по дух и в действията си.

<p >Ето защо ние се надяваме, че нашата Конференция ще се старае да действа винаги в дух на взаимно уважение и любов между своите членове. Това от своя страна означава, че трябва да преобладава взаимно доверие; че никакви действия не бива да бъдат предприемани в състояние на гняв, прибързано или необмислено; че трябва да се полагат грижи за уважението и защитеността на всяко едно малцинство; че никакви действия никога не трябва да носят характера на персонално наказание; че при всяка възможност важните решения ще бъдат приемани с достатъчно единогласие; и че Конференцията винаги ще бъде на страж против деспотизма – голям или малък, където и да се намира той – в болшинството или в малцинството.

<p >Според нас съвкупността от тези няколко позиции и практики е същността на демокрацията – в мислите и действията.

<p >Стремеж на членовете на АА винаги ще бъде желанието да се доближават до образа и подобието на Бог в свободата, която Той ни е предоставил. И нека нашата Конференция бъде винаги основен символ на тази безценна свобода.

<p >Ние, членовете на АА смятаме, че нашата свобода да служим на хората е една истинска свобода, благодарение на която ние живеем; свобода, в която виждаме смисъла на нашето съществуване.
Views: 1325 | Добавено от : puvpav | Date: 27-12-2013 | Коментари (0)

Конвенция в Хърватия

We hope you might join us on the lovely coast of Croatia for the 14th International English Speaking AA Convention in Trogir 6th – 8th June 2014. Our program in Croatia is small but full of love; we would welcome your support and your stories. We can offer a sun filled weekend – and a bucket full of sobriety. The 2014 Flyer and the hotel room and apartment rates are attached. Hope you'll join us to stay sober and help other alcoholics to achieve sobriety! (Cheap Budget flights available to Split with Easy Jet and to Zadar with Ryan Air)

Please spread the word!

Love from Croatia, Our AA Family.

/Copy_of_Flyer_Trogir_2014.pdf
/Copy_of_PDF_Hotel_Medena_Rates_2014.pdf

Views: 1061 | Добавено от : puvpav | Date: 27-12-2013 | Коментари (0)

42- ра Конференция на Анонимни Алкохолици в Полша

Здравейте приятели.
Полчихме информация и покана за участие за тазгодишната Конференция по Служене в АА в Полша.

Планирана е организирация на няколко международни срещи по време на Конференцията, в която представители от източно-европейските и западно-европейските страни ще се срещнат помежду си. Организаторите желаят тези срещи да дадат възможност да се сподели своя опит, сила и надежда как да се изгради структура за ефективно обслужване, как да се публикува литература (като се вземат предвид юридически и практически фактори) и накрая, но не на последно място, да се насърчи страните , които не са присъствали на European Service Meeting да го направят.

В прикачените файлове е цялата нужна информация. Молим ви направете я достояние на групите си и дайте обратна връзка, за да можем до 5-ти да изпратим инфо за участници от България.

/zaproszenie_Ru_konf_2013.doc
/invitation-ang.doc

Views: 1137 | Добавено от : July | Date: 28-09-2013 | Коментари (0)

Шеста Конвенция на АА в България

Скъпи приятели,
имаме удоволствието да ви поканим на Шестата Конвенция на АА в България, която ще се проведе от 30.08 до 01.09.2013 г. в хотел "ДСК" - Кранево.

Програмата и повече информация може да намерите в прикачения файл: /shesta_konvencija.pdf

Молим ви, помогнете информацията да стигне до вашите групи.
Поздрави!
АА във Варна

Views: 1292 | Добавено от : July | Date: 09-06-2013 | Коментари (0)

Втори семинар на Анонимни Алкохолици в София - 12 – 14 април 2013 г.

                                                                                           посветен на ІІ и ІІІ завет на АА- 
                                                                                                  Единство и Служене 
                                                                          „Да работим заедно за да предаваме посланието” 
                                                                                  Предварителна програма:/programa-1-.docx   

 

                                                                              Семинарът се организира в Бизнес Хотел ресторант АТМ, 

София, бул. Цариградско шосе 131, бившия ЗИТ
Това е линк към страницата на комплекса, където може да видите семинарните зали, ресторанта и Тройните стаи, които се предлагат за тези, които желаят да нощуват в хотела. 
- Възможности за нощувки в Тройни стаи в Хотела на АТМ. 
Цената на легло е 20 лв. със закуска от 7.30 до 10 ч. - в Тройна стая
- Възможности за хранене има в ресторанта към комплекса. 
Възможна е предварителна заявка по приложеното меню, възможна е свободна консумация.

Транспорт:
Възможности за придвижване с градски транспорт може да намерите на линка към сайта на Центърът за градска мобилност. Мястото до което трябва да стигнете е: Бул. "Цариградско шосе" 131. 
Не пренебрегвайте метрото! Наблизо е последната метростанция - Цариградско шосе.
Views: 1230 | Добавено от : July | Date: 24-03-2013 | Коментари (0)

« 1 2 3 4 5 6 »
Меню:
Наши приятели:
Анонимни Алкохолици в европейския регион
Сайтове на АА по целия свят
АА Грейпвайн - международен журнал на Анонимни Алкохолици
Ал-Анон в България

Търсене:

Статистика:

Всичко на линия: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz